Långsiktiga modetrender som fransyskorna älskar

Det är inte en nyhet att människor världen över inspireras av fransyskornas mode. Med sin enkla men perfekta stil, strosar dem runt på gator i Paris i otroligt chica outfits. Hemligheten är att klä sig så nonchalant som möjligt för att skapa ett intryck av att man egentligen inte bryr sig, trots det faktum att stilen är felfri. Dessutom är det franska modet tidlöst och platsar alltid i trendbibeln.

Jag har listat sju trender att kopiera rakt av om du känner att du vill identifiera dig med den franska modestilen. Samt en dos inspiration från sju fransyskor som inspirerar säsong efter säsong. 

Statement-kavajen

Långsiktiga modetrender

Bild: Emmanuellek_

En statement-kavaj, det vill säga en kavaj som talar för sig själv – det är ett måste i en fransyskas garderob! Den kan bäras med en blus eller t-shirt, beroende på situation. 

Den tweedade jackan

Långsiktiga modetrender

Bild: Camille Yolaine

Det franska modehuset Chanel har sedan 1900-talet verkligen gjort ett avtrampad i landet med sina tweedade jackor. En tweedad jacka är ett måste i en fransyskas garderob!

De perfekta jeansen

Bild: Jeanne Damas

Fransyskorna älskar jeans, det funkar till alla outfits oavsett tillfälle. Modellen får gärna sitta åt på ett bekvämt sätt, ha en hög midja samt vara från en trendig vintage-butik. 

Jeans-skjortan

Bild: Caroline de Maigret

Det är inte bara jeansen som är ett måste, utan även jeansskjortan. Gärna ihop med jeans i en annan ton och med en tweedad kavaj på axlarna. Voila!

Slingback-skon 

Bild: Geraldine Boublil 

Att få lite höjd på sin outfit är mer regel än undantag, men självklart ska skon vara möjlig att gå i hela dagen. Ett par slingbacks är ett måste!

Den ikoniska scarfen 

Bild:  Leia Sfez

En 90x90cm scarf går att bära på många sätt, och får därför en självklar plats i fransyskornas garderob. De franska modehusen hjälper scarf-trenden att leva vidare då den förnyas säsong efter säsong, där den ena designen är mer kreativ än den andra. 

Vardagsbältet

Vi ser bälten på allt ifrån byxor till midjor, ovanpå jackor eller kavajer – allt är accepterat. Bältet skapar en modesilhuett som är otroligt uppskattat hos fransyskornas. 

Vilken trend med inspiration från fransyskornas mode får flytta in i din garderob denna vår? 

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!