Lindas vecka – 10 plagg 7 outfits

Den här artikeln innehåller annonslänkar

Det är så roligt att denna Capsule Wardrobe utmaning är igång! Har du missat utmaningen så kan du läsa om introduktionen till den, samt ta del av Michaelas utmanings-vecka, här.

Jag har gått från att tro att det skulle vara busenkelt att knåpa ihop 7 outfits av 10 plagg, till att inse att det är det faktiskt inte. Med det sagt så vill jag inte skrämma iväg någon, snarare uppmana till att fler faktiskt utmanar sig själv att göra något liknande! Fråga en vän om ni kan göra utmaningen ihop och gör det till ett roligt projekt. Vill man få igång Capsule Wardrobe tänket är det så bra att kickstarta med en utmaning  – för det är faktiskt ett tänk man måste kicka igång för att det ska sätta sig. Man behöver vara kreativ och komma på hur man kan göra små justeringar med sina plagg för att de ska ge ett annat uttryck.

Det har varit bra för mig att ha er som publik, så att jag vet att jag blir granskad… Hade det inte varit för er hade jag kanske fuskat. Att klä sig och kombinera olika outfits är faktiskt en stor del av vem jag är som person, jag älskar ju mode. Min största hobby är att få klä mig i olika kombinationer: ha festkläder en tisdag eller byta stil helt över en helg. Men det jag har insett är att det faktiskt inte krävs mer än 10 plagg för att få utlopp för den hobbyn! Faktum är att eftersom jag fått klura en hel del för att få lite variation på mina plagg, så upplever jag att också att jag fått mycket utlopp för mitt mode-intresse, trots de fåtaliga plaggen. Det är lite som hjärngympa att få klura på hur man får samma gamla tröja att få ett annat uttryck utan att byta ut den. Denna typ av hjärngympa är dessutom väldigt trevlig att ägna sig åt – om du frågar mig!

För min utmanings-vecka så valde jag neutrala färger och satsade på plagg som jag kan använda på olika sätt. Min favoritfärg är brunt – vilket är väldigt tacksamt, för jag tycker att det passar till både svart och vitt. Därför är några bruna plagg är med i mina val i kombination med andra neutrala färger. Jag tycker att det känns skönt att inte bara byta topp, utan att variera nederdelen också. Så jag valde tre olika nederdelar – detta då jag tycker att det ger ett helt annat helhetsintryck om man byter tajta jeans mot en skinnkjol till exempel. Ska jag ge ett tips i efterhand så hade jag valt fler koftor och skjortor som går att använda både öppna och stängda. Det ger dig två plagg i ett! Hursomhelst, här kommer mina outfits:

Outfit dag 1

 

outfits

Linne / StövlarKavaj / Halsband med berlock / Väska / Halsband / Kostymbyxor

 

Outfit dag 2

outfits

Halsband med berlock / Ring / Armband / Boots / Blus / Väska / Halsband kedja / Jeans

Outfit dag 3

outfits

Halsband med berlock / Ring / Armband / Boots / Beige topp / Väska / Halsband kedja / Kjol

Outfit dag 4

outfits

Halsband med berlock / Ring / Armband / Stövlar / Svart stickad tröja / BlusHalsband kedja / Kostymbyxor

Outfit dag 5

Halsband med berlock / Ring / Linne / Armband / Boots / Kavaj / Bälte / Halsband kedja / Jeans

Outfit dag 6

Halsband med berlock / Ring / Linne / Armband / Stövlar / Väska / Halsband kedja / Kostymbyxor

Outfit dag 7

Halsband med berlock / Ring / Armband / Boots / Svart stickad tröja / Väska  / Halsband kedja/ Kjol

 

Vill du läsa mer om capsule wardrobe? Klicka här!