Modeveckorna har gått av stapeln – här är trenderna som förväntas dominera 2023

Bild: @xeniaadonts

Är det bara jag som sitter med andan i halsen inför varje ny modesäsong? Man vet liksom aldrig vad som komma skall.   Det man vet säkert är dock att man nästan alltid måste gå igenom några omgångar av ”jag hatar den här trenden” som byts ut till ”det ser bra ut på andra” till att man slutligen står och väljer kläder ur en garderob fylld till bredden av ”trenden du hatar”. Vi har alla varit där och vi kommer förmodligen hamna där i vår igen!

I denna artikeln hittar du en blandning av plagg, accessoarer och skor. Allt för att du ska kunna ta dig an den nya säsongen med ett så trendigt förhållningssätt som möjligt. Hoppas att du hittar något som faller dig i smaken.

The basics

Mm vad härligt det är att se basplagg i nya siluetter än tidigare. Länge har vi dragits med samma bas som varit ganska boxig och oversized. Nu ser vi något helt annat som tar plats. Det är nämligen siluetternas återkomst den här våren, där även dina basplagg spelar en stor roll. Inför våren ser vi alltså mycket tighta plagg och klockade kjolar i lätt material som gjorda för att följa kroppens naturliga kurvor. Jag gillar denna trenden skarpt och ser fram emot att byta ut mina oversize t-shirts mot en långärmad slim-fit tröja. Märken att hålla koll på här är utan tvekan COS och Skims. De båda erbjuder ett grymt sortiment av plagg som går i linje med den här trenden.

Bilder: @djerfavenue

Jeans

Kära jeans älskare, det är erat år i år! Inte nog med att det syntes otroliga mängder jeans på modvisningarna i år, det var också många olika kreativa tappningar av de klassiska jeansen. I år ser vi till exempel gärna jeansen i betydligt större storlekar än vad vi gjort tidigare. Ju pösigare ju bättre! Du får även mer än gärna bära en look á la all denim. Du är alltså helt rätt på det om du matchar en jeanstopp med jeansbyxor. Vill du vara extra trendig så har du dessutom dina jeans ganska långt ner på höften. 90-talet gör stor come back i år och med det sagt visar vi gärna upp lite midja.

Bilder: @sarabiderman

Ballerinaskor

Vårens trendigaste sko stavas ballerina! Jag personligen har alltid haft lite svårt att bära just denna typen av sko då jag inte all tycker att den inte är särskilt smickrande för mina ben. Årets ballerinasko är dock lite mer kreativ än de föregångna åren, och därav kan nog till och med jag sträcka mig till att bära en. Absolut snyggast tycker jag att det är att matcha de stora lågmidjade jeansen med en ballerinasko. Då matchar man något som känns väldigt uppstyrt med något som är lite mindre uppstyrt – vilket skapar magi. Jag pratar ofta om att matcha kontraster, både i färger, stil och former och det är precis det vi leker med här.

Bilder: @aliciafranzen, @linnodman

Korsetten

I vår ser vi även en del korsetter och små toppar. I vissa fall har vi även sett olika bh-varianter på modevisningarna. Om du är som mig och inte riktigt är modig nog att bära bh på stan så skulle jag satsa på korsetten. Som nämnts tidigare är det otroligt trendigt att matcha korsetten med lågmidjade jeans och låta en bit midja synas i glipan mellan jeansen och toppen. Jag vill dock understryka att om man inte är bekväm i detta så behöver det inte betyda att man måste lägga korsetten åt sidan. Bär den smickrande toppen med ett par kostymbyxor med hög midja! Det är minst lika snyggt. Det handlar alltid om att anpassa trenderna till sin egen stil.


Bilder: @josefinehj, @clairerose, @lindapeee

Stora väskor

I kontrast till de små topparna så har vi gått upp några storlekar när det kommer till väskorna. Vårsäsongen kommer alltså med goda nyheter för oss bag ladies. Vi kan nu packa ner hela våra liv varje gång vi går utanför dörren utan att kompromissa med trendgraden. Om vi ska fördjupa oss något i trenden så ser vi mycket stora väskor i designer utan struktur. Det är med andra ord väldigt voluminösa skapelser utan hårda linjer som trendar. Jag gillar den här trenden mycket, och tycker att Jacquemus förra kollektion med mini väskor behövde få en ordentlig utmanare. Så här har vi dom, inte en dag försent!

Bilder: @clairerose, @xeniadonts, @lisa.olssons