Såhär skapar du lyxiga outfits även med en snäv budget

Bild: @monikh

Vad är egentligen hemligheten till att se sådär lyxig ut? Och hur många är det egentligen som har råd att upprätthålla en lyxig look i en ekonomisk kris? Faktum är faktiskt, att det är några saker som gör att din outfit eller hela du uppfattas som lyxig eller ej – och dom sakerna behöver inte vara särskilt dyra. Att få till lyxiga outfits  handlar snarare om att tänka på helheten. Jag har gjort en guide på hur du tar din look till nästa nivå.

Helheten

För att få till lyxiga outfits så handlar allt om helheten. Många misstar sig och tror att det handlar om prislapp – men det håller jag inte med om. Är det en lyxig känsla du vill förmedla så ingår hela du i paketet, inte bara din outfit eller din väska. Det är inte självklart vad man pratar om när jag säger att helheten måste sitta på plats. Därför tänkte jag bryta ner det viktigaste för er. 

Håret 

Jag tänkte ofta på en grej som Fredrik Eklund sa i ett av avsnitten av Million dollar listning, om jag bara hade råd med en påkostad sak så skulle det vara ett frisörbesök, min frisyr bär jag varje dag. Jag tycker att det ligger mycket i det han säger där – och vill därför belysa effekten av att ha ett välvårdat hår. Det handlar inte om en viss typ utav frisyr, mer utav en känsla av att du tar hand om dig själv och har koll på dig själv. 

Se därför till att ta hand om ditt hår på ett bra sätt. När jag säger det vill jag inte att du direkt tänker “det har jag tyvärr inte råd med”, för det finns sätt för alla plånböcker. Om din budget tillåter 200 kr i månaden för hårvård hade jag använt dom pengarna till där dom gör mest nytta. Vad kan du göra själv och vad behöver du hjälp utav frisören med?

Naglarna 

Precis som med håret så spelar dina naglar en stor roll i vad du ger för intryck. Om det är den lyxiga känslan du vill åt så gäller det även här att se välvårdad ut. Så se till att ta dig den där tiden framför tv:n och pyssla om både dina händer och fötter. Om budget tillåter är det såklart alltid härligt att gå på salong, men det är också en onödig kostnad när vi pratar om att hålla i pengarna.

Oavsett hur du väljer att gå tillväga så kommer dina naglar att bidra till din lyxiga look. Om du verkligen vill dra fördel av dina naglar så ser du till att dom matchar din outfit. Det ger verkligen en känsla av att du har läget helt under kontroll. 

Den klassiska vita

Klänning / Väska / Armband / Skor / Örhängen / Skjorta

När vi pratar om lyxiga outfits så ska man aldrig underskatta enkelhet när vi vill skapa en sober helhet. Det är ofta i det enkla som det vackra ligger och en vit avskalad klänning är en av dom sakerna. Att klä sig i klänning är nästan det lättaste du kan göra då du alltid får både en överdel och en underdel i ett paket. Det du behöver tänka på här är hur du matchar. Att matcha med en oversize skjorta och leka lite med kontrasten mellan maskulint och feminint slår verkligen gnistor om du frågar mig. 

Klassiska siluetter med jeans och skjorta

Skjorta / Halsband / Väska / Solglasögon / Jeans / Skor / Halsband

När man vill sätta ihop lyxiga outfits tycker jag att det viktigastes att ha i åtanke är klassiska siluetter. Man kan givetvis skapa en lyxig look med mer livliga varianter också, men det är betydligt svårare och kan vara mer kostsamt om du inte har stenkoll på vad du gör. Att bära blått med blått på detta viset ser väldigt sobert ut och du drar även nytta av de klassiska från både jeansen och skjorta. 

 

Set som statement

Topp / Örhängen / Armband / Skor / Byxor

Ytterligare en sak som kan addera värde till vilka outfits som helst är dina smycken. Återigen så behöver dom inte kosta multum, det finns många varumärken som gör snygga smycken till bra priser. Tänk även på att du inte heller behöver byta ut smycken på samma vis. Jag har snarare en uppsättning som jag verkligen gillar och den adderar jag till nästan varje outfit jag bär. Vilket också gör dina smycken mer värda sina pengar. 

 

Vill du läsa mer om mode? Tryck här