Skorna du behöver i sommargarderoben

Artikeln innehåller annonslänkar.

Sandaler

Finns det något smidigare än att snabbt stoppa in fötterna i ett par sandaler och sedan springa iväg? Helt klart en av fördelarna under sommaren! Sandaler kanske förknippas med tråkiga tofflor som mormor haft på landet, men nu mera finns det ett flertal chica varianter som fungerar minst lika bra i stan. De är båda luftiga, snygga och bekväma – allt i en och samma sko! Vi tycker självklart extra mycket om de som Michaela Forni har designat för skomärket Flattered (se längst till vänster i bild). De håller hög kvalitet och är otroligt sköna, inga skoskav här inte!

Ballerina

En sann klassiker som vi längtar efter varje höst och vintern – ballerinan är vår absoluta favoritsko under sommaren! Detta är dock en sko för dig som vill vara fin (och kanske lida lite pin) – eftersom sulan i många fall är nästintill obefintliga är det inga skor för den som gillar att promenera. Här är stil mer prioriterat än komfort. Vi gillar klassikerna från Chloé (se de röda på bild) men tycker budgetkedjorna brukar leverera minst lika snygg design, dock med en avsevärd lägre kvalitet. Kanske ska man investera i ett par designerklassiker och ett par som man kan slita på?

Sneakers

För den som vill röra sig till fots är sneakers den perfekta sommarskon! Vi älskar att det blivit trendigt med sköna skor istället för 15 centimeters klackar. Här är komfort en självklarhet, men de är fortfarande galet snygga. Vill man investera i en tidlös design är klassikerna Stan Smith och Superstar från Adidas bra alternativ. Utöver dessa finns det ju otaliga varianter, från lyx till budget, stilrent till galet, vitt till färgglatt. Det finns helt klart en sneaker för alla!

Slip ins

Ingen väl missat den omtalade slip in:en från Gucci som syns på var och varannan profil i sommar? Inte så konstigt tycker vi! Vi har sällan skådat en snyggare design (som dessutom är komfortabel). Vill man ha lite mer sko än en sandal, men samtidigt kunna stoppa in foten enkelt, är slip in den perfekta modellen. Även här har vi hittat snygga budgetvarianter från Zara och H&M, även om vi ska erkänna att vi drömmer om de från Gucci. Vill du hög kvalitet men inte betala allt för många tusenlappar är Henry Kole och Jennie-Ellen bra märken att spana in!

Sandaletter

Slutligen behövs ju ett par riktigt festliga skor till alla sommarens högtider och tillställningar! Glöm trånga boots och obekväma pumps, på sommaren vill vi bara dansa runt i färgglada sandaletter. Välj ett par längre med bred klack för komfort, eller ett par höga stilett för festkänsla. Vi gillar den populära modellen som liknar slip ins, men med klack – de är både bekämpa och galet snygga!