Sylvass spets, kilklackar, hög platå eller träsula – Här är höstens skotrender

Bild: @clairerose

Tyvärr har jag inte mycket gemensamt med legenden Carrie Bradshaw, det är ett av mitt livs största sorger. Men om det är ett intresse vi trots allt ändå delar så är det det vår orimligt stora kärlek till vacker fotbeklädnad. Ska jag vara ärlig har omlackeringen av golvet hemma skjutits upp X antal gånger nu enbart utav hänsyn till mina älskade klackar, lågskor och stövlar. Först och främst skulle det räcka med en enda runway walk genom hallen i pumps och handduksturban för att repa upp parketten igen och dessa, vet vi alla, är obligatoriska att ha minst två gånger i veckan. Utöver det skulle det vara en onödig summa pengar att lägga på ett golv som knappt syns då det är skorna av allehanda slag som i dagsläget täcker över 50 procent av ytan. Ja, jag tror ni fattar grejen; jag är smått besatt av skor och i år är det främst fyra trender som har fått mig att sukta lite extra, här är dem:

Pumps som mordvapen

Efter flera år av rundad och kvadratisk tå har vi slutligen nått en vändpunkt. Den spetsiga tån är tillbaka och ju vassare den är desto bättre. Behöver du inspiration är det bara att googla Cruella De Vil eller klicka dig in på valfri modeinspiratör på Instagram. 


Bilder: @hannaschonberg, @clairerose

Hela klacken i mattan

Kilklacken är en trend som kommit smygande sedan 2018 när Dior visade upp sin SS19-kollektion. Jag hade till en början svårt för denna trend men har med tiden lärt mig att acceptera och till och med tycka om den. Förutom den estetiska aspekten är kilklackens utformning dessutom betydligt bekvämare att spatsera runt i och mycket mer praktisk än stilettklacken när du försöker gena över gräsmattan eller springa i rulltrappan på väg till morgonmötet.

skotrender
Bilder: @clairerose

 

Med Bratz som stilikon

Minns ni dockorna med oproportionerligt stora huvuden och löstagbara fötter? Som en tvättäkta sko-fascist i femårsåldern samlade jag absolut dessa dockors fötter i en separat låda som jag sorterade och organiserade gång efter annan. Hursomhelst skulle denna låda vara en guldgruva i miniatyrformat idag då den höga platåsulan som alla Bratz bar blivit trendigare än någonsin. Att bära skyhöga klackar har aldrig varit enklare eftersom klacken upplevs lägre när även den främre delen av sulan är hög. Genialiskt!

skotrender
Bilder: @pernilleteisbaek, @rikkekrefting

 

Från bondgård till fashion week

Jag älskar när designers tar ut svängarna och för in ofashionabla plagg och accessoarer i rampljuset. Träskon är ett klockrent exempel på detta. Celine, Prada, Hermès och Gucci är bara några av modehusen som har annamat denna trend i sina senaste kollektioner. Träskon är utan tvekan den nya loafern!

skotrender
Bilder: @rikkekrefting, @rikkesandvold

 

Vill du läsa mer mode? Tryck här