The Fashion Edit 4.0

Semestergarderoben, kommande resepackning eller helgens sommarklädsel stressar inte bara dig, utan oss alla. Att kunna packa, planera och tänka igenom sin klädsel inför sommarens aktiviteter är lättare sagt än gjort. Vet man hur man på ett enkelt sätt ska strukturera upp det, så blir packningen en fröjd.

Personligen reser jag alltid bara med handbagage, spelar ingen roll om jag är borta 3 dagar eller 2 veckor. Att behöva lägga tid på att checka in en väska, vara orolig för att den ska försvinna och igen vänta på att få ut väskan är inte något som finns på världskartan för mig. Jag har lärt mig hur jag ska packa och vad jag ska packa, oberoende av resans längd eller resmål. Hur gör man då för att planera sin packning på mest effektiva sätt, utan att känna att man i slutändan saknar något?

Att förbereda sin packning en vecka innan brukar resultera i en smart packning utan stress och glömda saker. Att även utgå från produkter som kan användas flera gånger är steg ett, vilket brukar betyda skor, väskor och accessoarer eftersom de brukar ta mest plats i väskan. Det paret skor och den väskan som tar mest plats reser jag alltid i, hur obekvämt det än är – måste här understrykas att jag är en tjej som bär klackar oftare än platta skor. Att planera och prova färdiga outfits redan innan man packar är A och O för mig, det underlättar från packning till bärande och nedpackning. Du vet vad du ska ha på dig, och behöver exempelvis inte packa ner fyra andra blusar för att de ”kanske” kan passa vid något tillfälle. Bästa sättet att minimera packningen är att satsa på enskilda plagg som gör hela outfiten, det vill säga en klänning eller jumpsuit – Enkelt att packa ner, bära upp och anpassa till olika tillfällen.

Jag vill rekommendera fyra produkter (jag har alltid med mig dessa!) som kan användas likväl till stranden, som på lunchen eller till den upp styrda middagen – de öppna sandalerna, den vita tunikan, kilklackarna och hatten. De öppna sandalerna fungerar lika bra till stranden, som till lunchen eller middagen. Den vita tunikan passar sig till alla tillfällen, och kan kläs upp eller ned med exempelvis bikini under, halsband över eller med sjal på axlarna. Kilklackarna får dig att känna dig uppklädd på strandlunchen, mer välklädd på middagen och bekväm genom hela festens dansgolv. Hatten är i mina ögon den bästa accessoaren eftersom den höjer vilken outfit som helst utan ansträngning, och dessutom passar till allt. Det bästa med alla dessa fyra produkter är att du kan ha allt på dig när du reser, vilket betyder att du kan exkludera de ur din resterande packning och lämna plats till annat. Nu är du inte bara snygg på resan, utan även redo att ta sommarens destinationer med storm!