7 plagg som gör det enklare att klä sig i januari

Bildkälla: Christie Tyler för jbrandjeans
Den här artikeln innehåller annonslänkar

Varje år i januari känns det som att vi tar nya tag med våra Capsule Wardrobes – konceptet där du har en garderob med ett begränsat antal plagg som kan bäras på flera olika sätt. Idén utmanar både våra shoppingvanor då den får oss att konsumera betydligt mindre, men det ger oss också en tankeställare över hur vi shoppar. För att skapa en garderob med färre plagg behöver vi lägga mer tankekraft i vilka plagg vi köper. Så att du inte fastnar i modedjungeln och kommer hem med tre påsar kläder som du ändå inte kommer använda mer än en gång. Att klä sig i januari kommer inte bara med utmaningar när det gäller att hålla sig till få plagg, utan nu ställer även vädret och situationen i världen till det för oss. Så låt dig inspireras av detta inlägget och klä dig snyggt trots att du för det mesta är hemma. Det är lätt om du bara använder 7 snygga plagg!

Ta tillvara på extra tiden som många utav oss har nu och gå igenom och se om din garderob håller måttet för att vara en capsule wardrobe. Även om du jobbar hemma så kommer det faktiskt finnas en tid i framtiden när våra plagg får se ljuset igen. Så ligg steget före och organisera din garderob redan nu. Jag står för tankekraften – så står du för planering och inköp! Nedan följer 7 plagg som gör det både enkelt och roligt att klä sig i januari.

 

Kavajen

klä sig i januari

Svart kavaj / Brun kavaj / Randig kavaj

För ett tag sedan bytte kavajen betydelse i garderoben. Från att tidigare ha varit ett formellt plagg till att idag vara ansett som ett basplagg. I din Capsule Wardrobe är en välsittande kavaj ett måste. Den går att använda på många olika vis och frågar du mig så ska den helst vara oversized. Kavajen kommer rädda dig från många klädkriser! Det passa även perfekt att klä sig i en stor kavaj dagarna då du har zoom-möten. Då ser du uppklädd ut men utan att känna dig obekväm.

Skinnbyxorna

Pleather byxor / Beiga skinnbyxor / Pleather byxor flare

Det kommer inte som en chock att skinnbyxorna får vara med i garderoben, eller “pleather“-byxorna för dig som föredrar att inte bära skinn. I din Capsule Wardrobe jobbar du efter säsong, och skinnbyxan är en nödvändighet i kylan! Skinnbyxorna går att ha på vilken tillställning som helst och går alltså lätt att klä både ner och upp. Det här är alltså ett plagg du kommer att ha nytta utav i många år framöver.

De höga stövlarna

 

Svarta stövlar / Bruna stövlar / Högklackad stövel

Höga stövlar verkar vara en återkommande trend – helt perfekt när man letar efter långvariga plagg! Investera i ett par snygga höga stövlar av kvalité, så kommer du kunna bära dem säsong efter säsong. Eftersom den höga stöveln dessutom har lite status i garderobshierarkin så verkar den få vara med både till vardags och på fest (när vi nu får gå på sådana igen). Lita på mig – stöveltrenden kommer inte att gå någonstans!

Den stickade tröjan

Beige tröjaBrun tröja / Svart Cardigan

I januari behöver vi jobba med lager på lager och varma plagg. Därför är den stickade tröjan en given komponent i din garderob just nu. Bär den med klänning under för en chich look eller med byxor för att få en mer avslappnad outfit. Tänk på att det är bättre att ha färre stickade tröjor i ett bra material som håller länge, än att ha en i varje färg. Satsa på basfärger så kan du matcha dem i oändligt många outfits.

Den lilla svarta

klä sig i januari

Skjortklänning / Klänning med puffärm / Långärmad klänning

Klänningarna måste jobba hårdare än att bara vara festkläder! Satsa på att köpa en mer basic klänning som du inte känner dig för uppklädd i till vardags. Då kan du använda den på jobbet och sedan göra om den till en festklänning när det är läge för det. Styla med smycken och sätt ett bälte i midjan – det gör vilket plagg som helst till ett riktigt mode statement.

Kängorna

klä sig i januari

Chunky kängor / Kängor med snörning / Låga kängor

Till vardags så kommer kängorna att rädda dig varje dag i veckan. Varesig du har ett jobb som du faktiskt går till, eller om du jobbar hemma och tar promenader på lunchen så är det den perfekta skon. Det gör också att kängorna kvalar in på listan över vad som faktiskt få finnas i en nerbantad garderob. I kängorna finns det dessutom plats för en tjock strumpa om man tycker att Sverige bjuder på busväder. Annars är jag lagd åt det hållet att jag föredrar kängorna så klumpiga som möjligt! Då får man dessutom aldrig problem med att jeansen lägger sig fult i nederkanten.

Bas-topparna

klä sig i januari

Svart t-shirt / Beige topp / Vit t-shirt

Om du missade att inhandla eller se över din basgarderob när Louise lärde oss att skapa en Capsule Wardrobe så är det läge att se över det nu! (Missade du Louises artikel så finns den att läsa här). Närmast kroppen har vi oftast ett basplagg, och om du föredrar t-shirt eller en topp är helt upp till dig. Ovan är mina favoriter som jag använder både under sommarhalvåret och vintern. Mer Capsule Wardrobe än så blir det inte!