Modellens bästa tips för att se bättre ut på bild

Let’s face it, oavsett om du gillar det eller ej så kommer det att finnas tillfällen du behöver vara med på bild. Vare sig det är för ett släktfoto eller en Instagram-bild så kan det vara en god idé att öva upp sina fotogeniska skills. Därför träffade jag modellen Linda Carter som gav mig hennes bästa tips för att bli bra på bild!

Övning ger färdighet

För att bli bra på bild är det A och O att känna sin kropp. De flesta av oss har en sida vi föredrar framför den andra — och det är upp till dig att framhäva din bästa sida. Lär känna ditt ansikte och öva på poser där du känner dig som snyggast! Det kan vara svårt, men det är en bra övning för att hitta vinklar som gör att vi känner oss så snygga och bekväma som möjligt. Så ställ dig framför spegeln och uppskatta just dina snyggaste drag!

Slappna av

Försök att slappna av. Så fort man börjar spänna sig och eftersträva något annat än sig själv så syns det ofta på bild. Ett konstlat och stelt uttryck är inte så önskvärt, så skippa framtvingade och onaturliga rörelser. För att se naturlig ut måste du också vara naturlig. Linda berättar att henne finaste bilder blir när hon ler, eftersom hon är en glad och sprudlade individ så är det då hennes personlighet kommer fram som mest, och bilden blir som mest naturlig.

bild tips

Var kommer ljuset ifrån

En detalj som är väldigt avgörande när det handlar om fotografering är ljuset! Ge dig inte in i en fotosession utan att identifiera ljuskällan. Man kommer väldigt långt på dagsljus, se bara till att lokalisera vart ljuset kommer från, och hur det faller på dig! Har du inte tillgång till dagsljus (vem har egentligen det de här månaderna?) finns det otroligt många bra alternativ för att fejka bra ljus. På kontoret använder vi en så kallad ring light som gör magi med bilder! Finns att köpa här.

Ta fler bilder

Under vår pratstund ville Linda gärna belysa vikten av att ta många och olika bilder. Förvänta dig alltså inte att de första bilderna blir bra, utan ge dig själv några försök. Det kan också vara bra att testa lite olika vinklar, och inte frysa fast i en bestämd position. Lek lite med vinklarna så kommer du förmodligen hitta något som fungerar för dig. Ett bra mantra från Linda är att om man tar 20 bilder så kanske en eller två blir Instagram-vänliga!

bild tips

Blicken är viktig

Om du vet med dig att du ska vara med på bild dagen efter, gör inte misstaget att sträck-kolla en serie hela natten. Det syns i blicken när du har fått för lite sömn, så se till att få minst åtta timmar beauty-sleep. Tänk också på att inte stirra när bilden väl ska tas. Fäst blicken – men tänk på att göra det mjukt och inte “hårt”. Mycket av ditt uttryck sitter i ögonen, var noggrann med hur du använder dem! (Träna, träna träna)

Var inte rädd för att göra fel

Framför kameran finns inga rätt eller fel, så ha kul! Bilderna blir oftast bättre när du inte begränsar dig utifrån hur du tror att du borde se ut. Lita på din magkänsla! Och är du på en professionell fotografering — våga lita på fotografen och be om råd. De är trots allt experterna och kan guida dig till att hitta den bästa vinkeln.

*

Och det viktigaste — have fun!