Reseguide: Paris Hotspots

Bild: Pinterest

Igår släpptes tredje säsongen av den härliga serien Emily in Paris, och för att ge er lite extra mycket längtan till världens finaste stad delar vi med oss av Paris hotspots. Jag var nämligen i Paris under förra veckan och staden glittrade av både juldekorationer och Eiffeltornet. Råkar du också ha en resa inbokad nu i December får du inte missa dekorationerna på Rue Saint-Honoré, Place Vendome och i Galerie Lafayette. Men för dig som vill resa under 2023 tipsar vi om några favoritställen ni inte får missa.

Restauranger

Gigi Paris

En relativt nyöppnad restaurang vi besökte är Gigi Paris, som ligger på Avenue Montaigne. Det var festlig stämning, livemusik, utsikt över Eiffeltornet och otroligt god mat. Ni får inte missa tryffelpastan!

Manko

I samma byggnad som Gigi ligger Manko som är en festlig restaurang med peruanska influenser. På helgerna håller de även en väldigt rolig klubb i lokalerna som är värt ett besök.

Carboni’s

Carboni’s i Marais är verkligen ett nytt favoritställe. Älskade atmosfären och maten såklart. Vi besökte restaurangen för en vinlunch vilket jag verkligen kan rekommendera.

Chez Janou

En annan pärla i Marais är Chez Janou, som är ett härligt kvartersbrasserie där det känns som att alla är stammisar. Riktigt franskt ställe med god mat och en väldigt populär chokladmousse till efterrätt.

Coffee break

Cafe Kitsune

Cafe Kitsune är ett måste att gå förbi när jag besöker Paris, köper med en to-go kaffe och strosar runt i staden. Finns på flera ställen men bland annat i Palais Royal, vid Louvren och i Marais.

Bild: Felicia Åkerström

Ralph’s

I Saint Germain Des Pres, intill Ralph Lauren butiken ligger deras tillhörande restaurang med en otroligt mysig innergård och klassisk Ralph Lauren-stil inomhus. Beställer man kaffe i baren får man alltid karamelliserade popcorn till som ett snack.

Merci

Kombinera butik med cafe och det är ett vinnande koncept om du frågar mig. I butiken finns allt ifrån inredning och böcker till utvalda kläder. Och ett tillhörande cafe där man efteråt kan stanna till för en kaffe.

Cafe De Flore

Kan det bli mer Paris än Cafe De Flore? Jag tycker det verkligen är värt ett besök, det är ju en klassiker av en anledning.


Bild: Lovisa Barkman

Vin eller en drink?

La Palette

La Palette i Saint Germain är ett sånt ställe man sätter sig på för ett glas vin och vill sedan aldrig lämna. Så mysigt!

Hotel Costes

Fina Hotel Costes är så inspirerande och härligt. I restaurangen kan man såklart äta både lunch och middag, men tycker det är väldigt trevligt att komma hit för ett glas eller en drink, spana på folk och njuta av Parislivet för en kväll.

Le Cafe Marly

Här rekommenderar jag att sitta på uteserveringen och titta ut över Louvren, sippa på ett glas vin och beställa in någon av deras efterrätter. Det slår aldrig fel!

Hotel Particulier

I Montmarte ligger denna gömda pärla vid namn Hotel Particulier, som är ett mysigt hotell med en lummig innergård och elegant bar.

Favoriter i Paris - Hotel particulier montmartreBild: Hotel Particulier

Vill du läsa om fler resetips och inspirerande platser?
Klicka här.