Recept: Vegetariska ärtbiffar med dill & fetaost

Jag måste säga att jag börjar bli rätt bra på det här med att äta mer vegetariskt. Har insett att det faktiskt är lättare att vara kreativ med det man har hemma i köket med vegomat – grönsaksbiffar och sallader går att göra av nästan allt. Idag blir det biffar av ett paket frysta ärtor som legat i frysen hur länge som helst och som jag inte haft någon energi att göra något åt. Blev riktigt goda och saftiga ärtbiffar med smak av fetaost och dill. Till det gjorde jag en dillsås på creme fraiche, vitlök, dill och lite jalapenos.

Receptet är väldigt enkelt och därför bra för dig som vill börja laga vegetariskt men inte riktigt vet vart du ska börja.

Ärt- och fetabiffar med dillsås (4 pers)

250 g frysta gröna ärtor
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
70 g fetaost
2 ägg
1 tsk citronsaft
2 msk fryst dill
1 schalottenlök
Salt och vitpeppar
Smör att steka i

Dillsås
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk citronsaft
3 msk fryst dill
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad jalapeno
Salt och peppar

Tillbehör
Valfri sallad: exempelvis isbergssallad, körsbärstomater, avokado och pinjenötter. Mums!

*

Hoppas det smakar. Happy vegetarisk söndag!

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA