4 sätt att komma över din första dejten -rädsla

Bildkälla: Humanlovers

Känslan inför en första dejt ser såklart olika ut från person till person – men jag tror att jag talar för väldigt många när jag säger att en första dejt kan vara något utav det jobbigaste som finns. Det är lätt att hamna ur balans med sitt dejting-själv, och helt plötsligt har det gått ett år utan en endaste första dejt. Nu menar jag inte att man måste dejta hela tiden (som vissa skribenter), men att vara rädd för att gå på en första dejt eller att dejta tror jag inte är bra för någon. Därför kommer den här artikeln att vara en hjälpande hand till dig som är redo att ta dig in i gamet igen och våga dig ut i dejtingdjungeln nu till hösten. Jag menar, kan ni på allvar tänka er något mysigare än att dela en flaska rödvin och prata om livet med en härlig person. Nej, jag tänkte väl det. Här kommer fyra tips på hur du kommer över din första dejten-rädsla! 

Attityd är allt  

Vilket nonsens, kanske du sitter och muttrar för dig själv. Men jag är ledsen att behöva säga detta – attityden är allt! Istället för att du ska sitta hemma och lägga en massa prestige, press och ångest över ditt dejtande, försök att prata om det med en mer lättsam röst. Intala dig själv att det kommer bli kul att träffa någon ny, och att du ser fram emot att se vad nästa dejt kommer att ta fram för sidor hos dig. Ta inte heller hela grejen på för stort allvar. Slappna av och njut! Det är faktiskt inte många som har dött av en första dejt, så vad är det värsta som kan hända?  

Leta inte efter resultat 

Om du äntrar varje dejt med en inställning att den kommer att leda till kärlek, så kommer den med största sannolikhet inte leda dit. Om du å andra sidan har jobbat med din attityd och gör det till en kul och avslappnad upplevelse, så kommer ofta kärlek på köpet. Varje dörr kan inte leda till evig  kärlek, men jag lovar dig att när du har öppnat precis alla dörrar som det var meningen att du skulle öppna – då kommer kärlek!  

Förbered dig  

Något som många oroar sig för när dom ska dejta eller gå på en första dejt är att det ska bli pinsamt tyst. Jag kommer inte sitter här och påstå att att det inte gör något (även om det är sant), för jag oroar mig alltid om risken för obekväm tystnad. Därför gör jag alltid allt för att förhindra att den uppstår. Mitt tips är att förbereda (minst!) tre frågor som du kan ställa om det skulle uppstå en pinsam tystnad. Frågorna kan handla om precis vad som helst! Det viktigaste är att de avbryter tystnaden. Simple as that!  

Håll det kort  

Något som jag älskar att göra och som jag har märkt hjälpt mig en hel del under dejter är att redan från början bestämma ett kort möte. Man behöver inte ge all sin sociala energi till en ny person, och sitta där timme in och timme ut. Bestäm redan innan med personen du ska träffa att du bara kan ses på ett glas vin eller liknande, för att du sedan ska iväg. Då vet du redan när du går in i situationen att det kommer ta slut och att det inte kommer att ta för lång tid. Våga sätta tydliga gränser och rama in dejten så att du känner dig bekväm från början!

Och glöm inte det viktigaste, have fun! x

*

Vill du läsa fler krönikor från FORNIs Sexpectations? Klicka här!