Dejtingtips: Kroppsspråket säger allt på en första dejt

Bild: Moonlovers___

Det är jultider och herregud vad tiden har gått fort! För mig är december lika med roliga glöggmingel och en hel del dejtande. Det är ju något speciellt med att potentiellt träffa den rätta under jultiderna. På ett glöggmingel i början av december så träffade jag en mycket speciell person. Jag vet vad ni tänker, ”äntligen träffade hon den rätta” – men ack så fel. Jag träffade en person med ett mycket speciellt yrke, nämligen en relationsexpert. Gissa om jag grillade henne med frågor! Vi kom in på ett ämne som jag tänkte att det vore roligt att förmedla till er, nämligen kroppsspråk under en första dejt. Relationsexperten menar nämligen att man kan nästintill vara stensäker på om den andra personen vill gå på en andra dejt om du bara håller ett öga på kroppsspråket. Så för er som känner er ringrostiga och behöver dejtingtips, här kommer en crashcours:

  • Det mest uppenbara tecknet på att din dejt gillar dig är att hen rör vid dig. Vi människor är naturligt lagda åt att vi rör vid de människorna vi gillar. Vare sig om hen lägger en hand på din rygg när ni är på väg till bordet på restaurangen eller om hen snuddar vi din hand under promenaden så är det ett gott tecken på att din motspelare tycker om dig. Det spelar ingen roll hur mycket eller på vilket sätt din dejt rör vid dig, men att hen gör det är ett väldigt bra tecken.
  • Ytterligare en faktor att lägga märket till är hur nära du och din dejt är varandra. Om man känner sig psykiskt nära och trygg med någon så avspeglas det ofta i hur nära man står varandra rent fysiskt. Om din dejt är nära dig när ni pratar är det alltså ett tecken på att hen gillar dig och känner en dragning till dig. Var inte rädd för att bjuda in till närhet om du känner att ni kanske inte riktigt är där än. Öppna upp ditt kroppsspråk själv och stå inte med armarna i kors är ett viktigt dejtingtips! Det gör att motparten har lättare för att komma dig nära.
  • Som en fortsättning på att inte stå med armarna i kors så brukar ett så kallat öppet kroppsspråk tyda på att man är mer bekväm i sällskapet än vad man är om man har ett stängt kroppsspråk. Var alltså vaksam på om din dejt står med armarna i kors, sitter med korsade ben eller verkar vara inåtvänd. Detta tyder på att din dejt inte riktigt känner sig bekväm.
  • Låt oss inte glömma bort det mest simpla av kroppsspråk och av att visa att vi är intresserade av någon. Om du eller din dejt håller en stadig ögonkontakt och ler mycket så är ni på god fot med varandra. Att le mot din motpart är ett fint och härligt sätt att visa att du tycker om hen.

Så låt oss nu alla gå in i nästa dejt med dessa dejtingtips och tänka på dessa små detaljer i din motparts kroppsspråk. Det kommer att gynna dig både när du vill bedöma om din dejt gillar dig eller inte. Men det kan också hjälpa dig att visa om du tycker om någon. Ibland är det lättare att visa med kroppsspråket att någon är speciell, än att säga det rakt ut.

*

Vill du läsa mer från FORNIs sexpectations?