Dumpad och hur glad som helst

Bild: Humanlovers

Är det inte ironiskt? Livet. Det man trodde skulle göra en till den lyckligaste fick motsatt effekt. Men också det man trodde skulle vara som tuffast, var det som blev ett riktigt break through. Jag pratar förstås om min senaste fling, som också blev mitt senaste uppbrott. Jag tänkte därför dela med mig av vad jag lärde mig, nu såhär efter kärlekens förbannade högtid: alla hjärtans dag (sorry alla kärleksnördar). Om ni inte förstått det ännu så är jag en individ med känslorna utanpå. Då menar jag verkligen utanpå. Jag blir upp över öronen kär på en sekund, lever och brinner för en person i två veckor och sedan hatar jag personen djupt. Jag har aldrig varit en person med ett rimligt mellanläge. Jag vill ha allt eller inget, kärlek eller hat.

Det här otroliga pendlandet mellan känslolägen lägger jag absolut inte över på någon annan, det är helt och hållet mitt eget problem. Så självreflekterande är jag ändå, att jag kommer till insikten om att jag faktiskt är den som älskar, bråkar och friar. Helst på samma gång. När jag försöker förstå mig själv och varför jag beter mig på det viset, så landar jag någonstans i att ett slags mellanting inte är något för mig. Jag kan liksom inte förhålla mig till vardag, mellanmjölk och småprat. Det säger jag inte med en ton som om att det skulle vara något dålig. Jag skulle bokstavligen älska att kunna njuta av de små sakerna och känslorna i livet.

Som ni kanske förstår så är det förmodligen jag som traumatiserar pojkarna och inte tvärtom. Jag är helt enkelt för labil för att ge någon annan plats i mitt liv just nu. Den här insikten kom till mig efter mitt senaste tvåveckorsförhållande. Förundrad över att han där uppe sittandes, med långt skägg på ett moln, belönat eller förbannat mig med egenskapen av att jag faktiskt har lätt att få folk att falla för mig. Men likaså har jag också lätt för att få personer att hata mig. Hursomhelst, med det sagt kan ni ju gissa hur många breakups jag gått igenom.

Förunderligt är det väl också att man inte fattar, förrän man verkligen fattar. Man har inte lärt sig sin läxa, förrän man verkligen lärt sig den. Och just så känns det efter denna romans avslut. Jag har verkligen fattat. Förstått vad jag gör för fel i kärleksrelationer, men också vad jag gör för fel i hur jag går vidare efter ett avslut. Jag är det där barnet som måste bränna mig ordentligt på den varma stekplattan om och om igen, innan jag lärt mig min läxa. Men så är jag också, den bångstyriga tvååringen som tar god tid på sig att dra slutsatser. Så nu undrar ni förstås hur det bästa sättet att komma över ett ex är, och hur man går vidare som en bättre person genom livet. Det kan jag med glädje säga att, det vet jag nu.

Först och främst – det är inte över, förrän det är över. Det hjälper inte att dina tjejkompisar tjatar om att du gör samma misstag igen, eller påminner dig om att det här faktiskt inte är mannen i ditt liv. Du måste inse det själv. När du kommit till insikten om att det här förhållandet inte är för dig, då har du försprång. Om det är den andra parten som fattar beslutet åt dig, så vill jag påminna dig om att du inte vill vara med en person som inte har samma känslor för dig som du har för hen. Lägg det bakom dig, släpp frustrationen och gå vidare. Efter att du fattat beslutet så måste du ge dig tiden att sörja och reflektera. Vi kommer ingenstans om vi vägrar se tillbaka och genast hoppar vidare till det galna singellivet (likt jag gjort 200 gånger). Sörj och reflektera på ditt vis, men detta är en otroligt viktig del utav bearbetningen som vi alla måste ta oss igenom.

Efter att du sörjt och bearbetat vill jag vänligen men bestämt be dig att göra precis motsatsen. Älta inte, utan sätt ett bestämt datum för när du inte ska få vara ledsen längre och var sträng mot dig själv. Efter två veckor så blir det inget mer gråtande över spilld mjölk. Dela gärna detta med dina vänner så att dom kan ge dig en knuff i rätt riktning. Be dem komma över och inte lämna innan du tagit en dusch, satt på dig något snyggt och gjort det där lilla extra för ditt självförtroende. En annan otroligt viktig sak att göra för att bli dumpad och lycklig är att ta makten över dina sociala medier. Du behöver inte be påmind om ”prince charming” så fort du öppnar Instagram. Begränsa honom så slipper du se vad han gör och blir således inte påmind, mer än nödvändigt om hans existens.

Sist men inte minst, blicka framåt. Sätt nya mål och planer och se på det förflutna som ett lärotillfälle och något som faktiskt berikade ditt liv. Har du den inställningen till ditt tidigare kärleksliv, så lovar jag att du kommer bli mindre bitter, mer härlig och ge dig själv en större chans att hitta den rätta. Så för att knyta ihop säcken och för att ge dig ett handfast råd om hur man blir dumpad och lycklig – tänk på den här artikeln, sörj och reflektera, gå vidare och blicka framåt, ta bort distraktioner och fokusera på ditt mindset. Kan jag, så kan du! Glad alla hjärtans dag i efterskott!

Xx, Sexpectations

*

Vill du läsa mer från FORNIs sexpectations? Klicka här!