Goodbye, Mr. New York

GIF-källa: Pinterest

Hello mina lovebirds och alla ni andra!

Jag är tillbaka, och den här gången tänkte jag dela med mig av både bra och dåliga nyheter. Vi kan väl börja med att avslöja de bra (som även är de dåliga, men jag föredrar att hålla en positiv ton): Håll i hatten… er allas favorit är återigen singel — just precis, singel! Trots att det verkade så lovande med Mr. New York. Så vad hände egentligen?

Som ni kanske har förstått vid det här laget så har jag har dejtat många olika sorters killar. Allt från helylle och svärmorsdröm — till den där galna partyprissen, sportfånen, businessmannen, free-spirit-hakuna-matata-killen, ungkarlen, yngre än ungkarlen, någons farfar, och så ​han som kommer med bagage​.

Även där har jag plöjt igenom de flesta underkategorier. Han som har barn, han som separerat men inte riktigt verkat gjort slut, han med ”tjejkompisen” som hör av sig i tid och otid, han som halkade in i kriminalitet och han som var beroende av allt och alla. Listan kan göras lång.

Sen har vi ingen mindre än ​Mr. New York​. Han som kom med bagage, både bildligt och metaforiskt talat. Inte bara förvandlades min lilla lägenhet till ett av banden på Arlanda Terminal 5 då han var här på besök, men även till något slags öppet hus för hans vänner och ovänner, som av någon anledning alltid skulle vara med på ett hörn.

Mr. New York är en oerhört generös och karismatisk man, men han är också en aning naiv, vilket hans så kallade vänner hade en tendens att utnyttja. Detta har sedan dag ett varit ett stort frågetecken för mig. Jag och hans vänner kom med andra ord inte alls särskilt bra överens, så naturligt har jag funderat mycket på hur avgörande det faktiskt är att komma överens med sin partners vänner. När man tar steget in i ett förhållande betyder det inte bara att man väljer en människa vara med, utan även människorna runt omkring.

Den här insikten var en dealbreaker för mig — och ännu en läxa lärd. Min romans med Mr. New York är med andra ord historia. Men bra sådan! Nästan så att det börjar vara på tiden för mig att skriva en låt om mina ex, Ariana Grande-style.

Hur som helst! I samma veva blev ju det här med dejting ännu mer komplicerat, jag vet inte varför tanken inte slagit mig tidigare: sanningen är ju att förr eller senare dejtar man inte bara personen i fråga utan även hans vänner, familj, släkt, kollegor, husdjur, skafferi… så mycket att ta hänsyn till. Rena rama relationship-inception!

Äsch, bara tanken gör mig utmattad. Nu tar jag lite känslomässig semester så hörs vi så snart jag är på’t igen!

xx Steph