Hur du blir mentalt redo för sommarflirt

Bild: @snejanajeans

Med värme kommer flirt! I alla fall om du låter det hända. Visst låter det väldigt simpelt, att man bara ska låta saker hända? Så ligger det givetvis inte till i verkligheten. Så om du sitter hemma och känner dig tvingad eller pressad till att dejta under sommaren – du är inte ensam. Det är många som behöver kasta sig ut ur boet och upptäcka lite outforskad mark, och sommaren brukar vara en bra tidpunkt att göra det på. Så med full förståelse för att det är svårare än vad man tror så har jag gjort en liten guide på hur vi blir redo för sommarflirt.

Ingen press 

Jag hör så många som pratar om olika utmaningar, listor och mål som är uppsatta för sommarens dejting. Rätta mig om jag har fel, men jag tycker att detta är helt fel taktik. För att få en så härlig sommarflirt som möjligt så kan vi inte tillsätta press till aktiviteten. Gå in med inställningen om att ”händer det så händer det”, men försök att hålla dina sinnen någorlunda mer öppna för tanken utav en sommarflirt. På det viset kommer du hamna i situationer som leder dig in på rätt spår bara av att utstråla rätt saker. 

Get out there 

Även om jag inte tror på att pressa fram saker så är hela anledningen till att folk anser sommaren vara en mer flirtig period än andra just för att man tar sig ut. Sommaren och våren har en fantastisk inverkan på hur vi tar oss an vår vardag och den låter oss ta ett litet steg tillbaka kring våra rutiner. Därför kan man mer än sällan finna sig i situationer som inte ingår i ens vardagsmönster. Vilket såklart leder till att oväntade händelser kommer att uppstå – och kanske är en av dom oväntade händelserna just en sommarflirt. 

Tid för vila 

I linje med att inte pressa sig själv till något har vi även det faktum att lust och vilja är väldigt strongt kopplat till hur utvilad eller inte utvilad du är. Om du kommer från en plats där jobb och andra energikrävande saker har fått ta mycket plats så kan vila vara precis det du behöver för att kunna känna lite kärlekspirr. Glöm inte heller av att aktiv återhämtning så som en promenad eller meditation kan vara nog så effektivt. Lägg in mer vila i ditt schema för att få din mentala sommarflirtsförmåga att nå sin peak! 

 

Vill du läsa fler Sexpectations? Tryck här!