Krönika: När är sommarens sexmester över?

Hallå i värmen!

Yes babes – I’m feeling hot hot hot… och inte bara för att termometern visar uppemot 30 grader så sent som i augusti, men också för att jag fortfarande är kvar i någon slags semesterbubbla och bara andas s-e-x. Har dessutom aldrig känt mig så sexigt ledig som nu där jag sitter och skriver från min lilla franska balkong i ett desperat försök att bättra på brännan innan det blir höst och kallt.

Jag har faktiskt lite ångest inför hösten och allt vad den innebär. Blir man någonsin redo att släppa tag om semesterlivet? Det finns liksom inte en enda aktivitet på semestern som inte känns sådär sexig och romantisk, förutom att typ rensa fisk då om man nu pysslar med sånt. Men att fiska är ju däremot lite av en turn on. Bara att få slänga nåt nyfångat på grillen. Pressa citron över exakt allt. Nattbada. Hångla under en brygga. Dricka rosé i soluppgången och så lite sand mellan lakanen på det.

Det ska visserligen bli skönt att komma tillbaka till rutiner men rutiner brukar också ta fullständigt död på sexlusten för min del – jag kan inte vara den enda som tycker att vardagen och dess inrutade mönster sätter spår i sänghalmen? Och väldigt lite spår då egentligen om vi talar bildligt. Bara vetskapen om att alarmet ringer kl. 06.45, och för att inte glömma det faktum att man kanske dessutom skulle behöva tvätta och föna håret igen om man nu busar till det lite för intensivt – det gör mig så otroligt avtänd. Jag kom på mig själv nyss med att sitta och leta semesterresor inför hösten och vintern enbart för att ha någon slags “sexmester” att se fram emot. Nej, det här håller inte.

Jag måste hitta någon annan strategi för att förlänga den här härliga semesterbubblan och som jag ser det finns det tre viktiga ingredienser som boostar sexlivet under semestern: spontanitet, nyfikenhet och sena nätter. Det här låter ju som en typisk varm datenight i juli men vad är det som säger att vi inte kan injicera dessa tre även en regnig tisdagskväll i oktober? Skjuta lite på morgonmötet för att dela en liten ostbricka framför en långfilm inpå småtimmarna, testa någon ny spännande träningsform för att svettas lite ihop eller börja dagen med en lyxig parmassage. Istället för att vecka in och ut bara knega på och sen längta efter helgen och den där middagen på fredag, borde vi kanske strunta i fredagsmiddagen helt och ge varandra massage istället…?

På tal om massage kommer här en update i dejtinglivet: “Jag vill lära känna varenda centimeter av din kropp.” sa han imorse. Så strök han mig på låret medan vi drack kaffe framför nyhetsmorgon sen kom jag snabbare än mina 6 minuters ägg hade kokat klart inne i köket och han var på kontoret innan klockan ens hade slagit 8. Nä, vardagen kanske inte är så osexig trots allt. Men jag tror ändå vi kan må bra av lite mer spontanitet, nyfikenhet och sena nätter även när mörkret och kylan kryper på.

Jag må ha lite ångest inför hösten och allt vad den innebär men nu vet jag iallafall vad (och vem) jag ska göra för att hålla mig varm.

So long!
xx Steph