Vill du blåsa liv i relationen genom sexting? Här är din guide

Bild: @perazna

Att sexta eller att inte sexta, det är frågan. Egentligen är det en ickefråga om jag får säga mitt. Det har faktiskt visat sig att dom flesta gillar att få ett kittlande sms av sin partner – eller någon dom tycker om. Så varför inte testa på sexting du också? I denna artikeln går jag igenom lite kutym när det kommer till sexting – men också hur du tacklar känslorna som kan uppkomma. 

Hur börjar man? 

Som nämndes i inledningen så finns det mycket som säger att de flesta faktiskt uppskattar att få ett lite snuskigt sms sänt i sin riktning. Det första du behöver ha koll på innan du låter fantasin flöda är dock mottagaren av ditt sms. Om ni är ett par så tycker jag att du kan testa dig fram. Du kommer märka om din partner inte uppskattar dina sms. Värt att tänka på kan dock vara att se till att inte din partner sitter i en situation där ett sånt sms kan vara obekvämt. Försök alltså se till att kusten är klar innan du trycker på sänd! 

Är det å andra sidan en person som du inte är lika säker på att det kommer tas emot rätt – så börja försiktigt och kanske till och med fråga om det skulle vara okej eller om den personen gillar det. Det kan bli väldigt fel om man skickar till en person som kanske inte alls skulle uppskatta att få ett sånt sms. 

Det känns pinsamt? 

Om känsla av att vara åtrådd, spänning och pirr är något du vill ha i din relation då tycker jag att du ska försöka ta ett kliv tillbaka från känslan av att det potentiellt kan kännas pinsamt. För att få något ut av en situation måste man ibland sätta saker åt sidan. Och det är precis vad jag tycker att du ska göra här. 

Viktigt att tänka på är dock att börja på en bra nivå. Har du aldrig sextat med din partner tidigare så är det inte läge att dra på full gas direkt. Börja snarare med att skicka lite intima inbjudningar och pirriga meddelanden. 

Och nu då? 

Det finns en hel rad med distans par som vittnar om att man kan hålla spänningen vid liv av att just sexta eller ringa varandra. Det finns också dom som påstår att när dom väl ses och har byggt upp spänningen innan så är den intima delen så mycket bättre än om dom inte hade gjort det. Så om du vill ta del av fördelarna och kanske till och med komma närmare din partner – då tycker jag att du ska testa. 

Var inte rädd för att börja, utan ge det ett försök och se vad som händer. Håll det på just eran nivå och se till att experimentera och ha kul ihop. Det värsta som kan hända är att ni inte testar igen!

 

Vill du läsa mer Sexpectations? Tryck här!