Vill du ha bättre självförtroende i sängen?

Bild: @fridacashflow

Det pratas en hel del om självförtroende i olika sammanhang, självförtroende på jobbet, med kompisar och självförtroende i relationer. Det som pratas om i min vänskapskrets just nu är framför allt självförtroende i sänghalmen. Varför pratar vi så mycket om det kanske ni undrar? Jo för att vi tycker att det är otroligt intressant att killar ofta har ett väldigt bra självförtroende när det kommer till att leverera i sängen, medan vi tjejer som kanske relativt sätt egentligen presterar bättre har ett sämre självförtroende. Egentligen går väl detta att applicera på många saker, killar och män har ju tyvärr i regel ett bättre självförtroende än tjejer. Jag sitter dock inne på några knep på hur man skulle kunna förbättra ett något knackigt självförtroende, här är mina bästa hacks:

Älska din kropp

Jag vet, det är nästintill omöjligt att blint älska sin kropp. Men om jag säger så här, målet är att älska, men du har kommit en väldigt bra bit på vägen om du lyckas uppskatta eller vara neutralt inställd till din kropp. Ett bra sätt att påbörja älskandet av din kropp är att varje gång du ser dig själv i spegeln och kanske ser något som du tycker mindre bra om, rikta fokus mot något du faktiskt tycker om i stället. Vi har alla delar vi gillar mer och mindre, men faktum kvarstår, alla delar är en del av dig – och ditt jobb är att jobba på att tycka om dessa delar och förändra ditt tankesätt kring dom i stället för att förändra din kropp.

Boosta dig själv

Eftersom vi började med insidan så tar vi oss nu till utsidan. För att känna sig mer självsäker kan det givetvis hjälpa att ta till lite ytligheter. Ta reda på vilka underkläder du känner dig som sexigast i och bär dom med stolthet. Finns det något annat du känner dig extra snygg i så se till att unna dig det. För vissa pratar vi om brun utan sol och andra känner sig som sitt bästa jag i en viss frisyr. Vad det än är som du känner dig vacker i, så se till att omringa dig av det.

Ta dig ut ur ditt huvud

Felet som många kvinnor gör under sex är att dom är väldigt mycket i sitt eget huvud. ”Hur ser jag ut i den här ställningen?” eller ”Känner han mitt ärr där?”. Om detta är tankar som du känner igen dig i så är du absolut en som också hamnar i ditt eget huvud då och då. Det fina med detta är att det går att jobba på. Precis som tidigare handlar det mycket om att avbryta dina tankar. När du börjar tänka sådana här tankar måste du snabbt tänka på någonting som känns utanpå – avbryt dig själv och tvinga in dig i stunden. Tänk i stället ”hur känns det här” eller ”jag gillar att få beröring här”. Att tänka på situationen på det viset kommer hjälpa dig att ta dig ur ditt eget huvud och in i stunden… och njutningen!

Ansträng din kropp

Att några gånger i veckan utföra en fysisk aktivitet av något slag både höjer ditt självförtroende i sig, men det gör också att du får en bättre relation till din kropp i sig. Att se hur mycket du klarar av på ett svettigt gympass eller att beundra din spegelbild under ett danspass gör både det ena och det andra för ditt självförtroende. Testa och se!