Att resa med sin partner

Bild: @gypsea_lust

Semestertiderna står i full blom och många kanske ska iväg på första resan med sin partner. Och  det här med att resa tillsammans med sin kärlek är härligt, romantiskt och gör att man lär känna varandra bättre – men det kan också dyka upp problem som man aldrig stött på tidigare. Vi hjälper dig med några punkter som förhoppningsvis underlättar er semester och gör att ni bara får njuta!

1. Planera ekonomin
Kanske världens tråkigaste punkt, men att kasta pengar till höger och vänster för att det är semester leder bara till bråk när ni väl kommer hem. Sätt er därför och gå igenom resan innan ni far iväg – vad vill ni göra, och var kan ni spara in en slant. Vill ni kanske satsa på flådiga middagar och istället äta enklare luncher? Åka gemensam transfer från flygplatsen för att kunna göra fler aktiviteter på plats? Det är betydligt trevligare att diskutera dessa saker hemma än när ni är på plats!

2. Skaffa ett gemensamt kort
Detta kanske hänger ihop med punkten innan, men för att undvika tjafs om vem som betalar kan man enkelt skaffa ett betalkort som ni sätter in pengar på innan resan. Idag finns det gratiskort hos flera banker som enkelt går att avsluta när ni kommer hem (om ni inte blir helst frälsta och vill fortsätta använda det!). Vi kan garantera att det gör resan mycket smidigare!

3. Egna aktiviteter
Ska ni hänga dygnet runt i en eller flera veckor kan det vara skönt att ha med sig böcker, tidningar eller ladda ned podcasts så att ni även får egentid. Ingen människa (med vissa undantag) mår bra av att umgås med samma person 24/7 – man behöver tid för sig själv ibland och då är ”jag skulle vilja läsa min nya bok” en mycket god anledning.

4. Sömn
Se till att ladda upp med sovmask, öronproppar eller andra sömnmedel om det skulle vara stökigt runt hotellet (eller om din partner plötsligt börjar snarka galet mycket). Få saker tär på en så mycket som när man inte får sova tillräckligt, och det vill man gärna undvika under semestern.

5. Kompromissa
Ni kommer inte alltid ha samma åsikt om middagsställe, dagsaktivitet eller uppstigningstid. För att få en så skön semester som möjligt är det bara att lämna garden hemma – att kunna kompromissa och lägga sig i fighter är A och O för att slippa dålig stämning. Vad väljer du helst – få allting exakt som du vill eller ha en trevlig semester att se tillbaka på där ni båda var glada och nöjda? Garanterat det sistnämnda.