Bästa resmålen i sommar

Mykonos.

För den partysugna:

Franska Rivieran

Franska Rivieran erbjuder allt. Du kan välja mellan allt ifrån Antibes till St Tropez, Cannes eller Nice och du kommer aldrig att bli besviken. Shoppa i små mysiga butiker, ät fransk mat och spana in alla välklädda människor. Ett tips för att se så mycket som möjligt är att ta 2-3 semesterdagar på varje ställe. Det går ett tåg längst med Rivieran som är smidig och tar dig emellan. Börja i Monaco – eller på den italienska sidan! – och ta dig sedan längst med städerna vid kusten.

Mykonos

De grekiska öarna har länge varit attraktiva för sommarresan, både för lite lugnare och mer fartfyllda semestrarna. För dig som tänker åka med kompisgänget (eller kanske älskar att festa med din partner?) är Mykonos helt rätt val. Vill du spana in grymma tips kan du läsa om Michaelas semester där eller spana in alla tips i vårt diskussionsforum. På Mykonos är ledordet “Bohemiskt lyxigt” så till skillnad från Franska Rivieran lämnar du stilettklackarna hemma, tar med dig dina chicaste sandaler och slänger på dig en bohemisk långklänning. Gå för all del osminkad till beach cluben – här är folk för att ha kul snarare än för att visa upp sig.

Ibiza

Ett klassiskt och säkert val om du vill ha en festlig semester är Ibiza – hit kommer peppiga personer får världens alla hörn. Men Ibiza har även lugnare delar där du kan njuter av vacker natur och solsäkra dagar. Åk runt på ön, ta några festligare dagar i stan och sedan några dagar av lugn och ro i de mindre byarna. Missa inte en kväll på Lio och en dagstripp till Formentera!

Formentera. Bild: Pinterest.

För parresan:

Amalfi-kusten

Med magiska vyer, pasta i varje hörn och mängder av vin garanterar Amalfi-kusten en romantisk semester. Vill du njuta av egentid med din partner, lugn och ro samt god mat är det här helt rätt plats att åka till. Missa inte moderedaktör Tess reseguide med mängder av härliga tips. Om du vill lyxa till det –  boka ett hotell i den magiska byn Positano och njut av att dricka morgonkaffe med en utsikt som kommer att få dig att tappa andan.

Formentera

Söder om Ibiza ligger denna ännu lilla ö som är känd för sina kritvita stränder och klarblått hav. För att ta sig hit tar man lättast färjan från Ibiza, och på plats är cykel det bästa färdmedlet eftersom ön är helt platt. Många hyr båtar för att åka runt mellan öarna i närheten, men det går lika bra att stanna på Formentera under hela semestern. Njut av lugnet och gå till Juan y Andrea någon dag om du vill ha en extra festlig lunch.

Mallorca

Ett klassiskt resmål som känns mer rätt än någonsin är Mallorca. Utgå från Palma och se dig sedan om på ön. Vi rekommenderar Palma med omnejd följt av Deia och Valldemosa. Här äter du tapas på små bakgator, bor på chica boutiquehotel och tar bilen runt till nya stränder varje dag. Mallorca är otippat härligt och prisvärt.

Rute Stenugnsbageri, Gotland. Bild: Lovely Life

För Sverige-semestern:

Skåne

Vill du hålla dig på Sveriges fastland är Skåne ett perfekt alternativt för så väl familjen som kompisgänget. Här finns många vackra platser och eftersom avstånden är korta har man möjlighet att se många olika platser. Några favoriter som vi gärna besöker är Åhus, Halmstad och Båstad (kanske under tennisveckan om du tycker om sport… eller fest!).

Gotland

Vi är nog ett helt gäng som drömmer om somrar på Gotland. Den här underbara svenska ön är nästan ett måste att tillbringa minst en helg under sommaren på. För den festsugna är såklart Stockholmsveckan eller Almedalsveckan (om du är över 25) ett alternativ, men det är lika härligt att åka med sin partner på en cykelsemester runt ön. Ät crepes i Visby, bada på stenstränder och andas in den ljuvliga doften av hav. Missa inte ett besök på Fabriken Furillen, frukost på Rute Bageri eller middag på Supper i Visby.

Västkusten

Är du sugen på skaldjur, klassisk svensk sommar och segling är Västkusten det optimala resemålet för semestern. Även här finns många vackra platser som Grundsund, Fjällbacka och Marstrand. Mer svensk sommar än såhär blir det inte. Ett perfekt resmål om du ska iväg på midsommar! Här är det seglarkläder, osminkat och håret i en hästsvans som gäller. Åk ut med båt mellan öarna, ät räkor på valfritt rökeri, fiska och bada i Sveriges härligaste vatten.