Reseguide: Favoriterna i St Tropez

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#000000″ radius=”3″ class=””]

⚡️ Snabbfakta ⚡️

Valuta: Euro
Språk: Franska
Pris: $$$$
Klimat: 20-30 grader i juni-september
Högsäsong: Juni – September
Aktivitet: Bra fest dag som natt, franska marknader & lyx-shopping
Att tänka på: St Tropez är litet, poppis och dyrt. Gör din research innan & boka upp de ställen/restauranger/beach clubs du vill besöka!

[/su_note]

St Tropez är den omtalade lilla fiskebyn på Franska Rivierans kant. Sen många år tillbaka är den välkänd som en lyx-reseort utan dess like, dit människor som tycker om att skämma bort sig själva rejält vandrar. Men St Tropez är mer än bara lyx och flärd – det är också en fantastiskt mysig by med god mat, vackra miljöer och pittoreska små gränder. Skillnaden mellan St Tropez och övriga byar i Sydeuropa är däremot att de inte säljer krimskrams i de små butikerna, utan Hermes och Dior. Fantastiskt för modeälskare som vi!

Med det sagt så har vi samlat ihop våra favoritställen i St Tropez som vi kan garantera att du som läser just nu kommer att älska. Bokmärk och spara till resan!

Hotel Le Yaca

Var du kan bo

Hotel Le Yaca

Hotellet ligger i den mysigaste delen av Saint Tropez som är beläget uppe på berget i det lugna restaurangområdet. Även restaurangen kring poolen är otroligt trevlig och har en härlig atmosfär. Vill du inte bo här så gå förbi för middag eller en drink. Restaurangen är känd för sina smarriga pastarätter!

Althoff Hotel Villa Belrose

Ett anrikt hotell som drar till sig hotellgäster som vill njuta och ta det lugnt. Här finns St Tropez största pool, en Michelin-restaurang för middagar och en utsikt bättre än på film. Frukostbuffén är tio poäng (inte helt vanligt i Frankrike) och servicen är i världsklass. Ett hotell som kostar en slant men lämnar ingen besviken. Stort plus för att hotellrummen är riktigt fräscha trots den mindre moderna stilen. Ibland hamnar man på större, anrika hotell i Sydeuropa som stått där så länge att det kryper saker i sänggaveln, men här kan du lita på att det är rent & fräscht.

House, Apartment Renting

I södra Frankrike finns det många möjligheter att hyra både villor och lägenheter. Förra sommaren valde vi att hyra ett hus i Le Plan-de-la-Tour uppe i bergen ovanför Saint Tropez, vilket var en riktig höjdare. Enda nackdelen med att bo uppe i bergen är att det är väldigt svårt att få tag i en taxi, samt så kan trafiken lätt göra att du spenderar mycket tid i bil. Det finns även ett stort utbud av lägenheter nere i Saint Tropez hamnen som jag varmt rekommenderar.

Hotel Pan de Palais

Var du kan äta

Le Petit Plage

Enkelt men mysigt ställe för dig som vill äta i hamnen men som vill undvika de värsta turistfällorna (även om Le Petit Plage har ett uns turistfälla över sig ;-). Funkar för både lunch och middag och är fullt från maj till oktober.

Club 55

Detta lunchställe är ett måste om man är i Saint Tropez. Med sin härliga stämning, god mat och trevliga människor får man den perfekta känslan av en sommarlunch. Väntelistan är lång för att boka bord, så se till att vara ute i god tid. Glöm inte att beställa grönsaksbrickan – den är lika fin att titta på, som god att äta från!

Le Tigrr

Detta ställe är restaurangen som tillhör Hotel Ermitage på berget ovanför Saint Tropez. Utsikten är definitivt den bästa i staden, speciellt om man bokar tid lagom till solnedgången. Vill du inte äta middag, gå förbi för en drink och lite boule!

Hotel Pan Dei Palais

Denna restaurang ligger i mitten av Hotel Pan Dei Palais gömd bakom en liten gata i Saint Tropez. På innegården står borden uppradade kring poolen vilket skapar en fantastiskt romantisk stämning. Maten är väldigt bra, men har också en högre prislapp.

Restaurant Napoleon

Galet mysig restaurang mitt i stan. Perfekt att gå till såväl på en romantisk dejt som med familj eller vänner. Mycket folk även under lågsäsong. Atmosfär, inredning och service håller riktigt hög standard och maten likaså. Ta med fördel en drink i baren innan eller efter maten, den är liten men mysig. Väldigt stor boutiquekänsla på hela restaurangen.

Chateau Minuty

Vad du kan göra

La Plage des Salins

Perfekt strandklubb för de som vill ha en lugnare stämning med få solbäddar till ett rimligt pris. Detta ställe har cirka 20 stycken solbäddar och två olika restauranger, en pizzeria och en fransk. Jag rekommenderar den franska lunchen med bord precis intill vattnet.

Gå på marknad!
Place des Lices, Ramatuelle, Port Grimaud

Ett måste när man är i Saint Tropez är marknaderna där man hittar allt ifrån mat till kläder och souvenirer. Beroende på stad så går de att hitta en marknad nästan varje dag i veckan, men vill man hålla sig till Saint Tropez så ska man gå på ”Place des Lices”.

Les Caves du Roy

Den nattklubb att besöka är utan tvekan Les Caves mitt i stan. Det är ofta en lång kö för att komma in samt dyrt inträde, så vill du vara säker att få en plats men inte har gästlista eller bordsbokning så var där i tid. För den som undrar över musiken så spelar de i princip bara housemusik.

Chateau Minuty

Det välkända rosevinet Minuty kommer från Gassin precis utanför St Tropez. Här är det möjligt att besöka vingården, både med en rundvandring eller vinprovning vilket jag starkt rekommenderar. Besöket är väldigt intressant och personligt vilket gör att ditt Minuty rosévin smakar extra gott under din Saint Tropez vistelse.

Cannes, Nice, Antibes & Monaco

Tröttnar man på St Tropez så finns det flera fantastiska städer bara någon timmes bilfärd därifrån. Städerna erbjuder en helt annan atmosfär än St Tropez och kan vara väldigt roligt som omväxling. Cannes åker vi gärna till för att gå ut på middag och uppleva det där ”lilla extra” medan Monaco är en unik stad som är kul att ha upplevt – gärna under dagen!

*

Vill du se fler reseguider från FORNI? Tryck här!

Artikeln är skriven av både Michaela Forni & Thérèse Hellström – för great minds help each other out!