Restauranger i Stockholm för en lyckad dejt

Finns det någonting som slår pirret som uppstår på en bra första dejt? Att sitta länge och prata, äta gott och försvinna in i en stund där allt annat runt omkring känns oviktigt. När sommarvärmen dessutom gravdis ökar, så känns det där pirret nästan lite ännu mer. Håller ni inte med? Hörrni, jag känner på mig att vi har en riktigt bra dejtsommar framför oss. För att ge din dejt de bästa förutsättningarna så gäller det att välja ett bra ställe. Och inte nog med det, du måste välja rätt ställe för rätt typ av dejt. Här kommer därför en guide till restaurangerna i Stockholm du går till för en lyckad dejt. Enyoy!

Restauranger för dejten

Farang

Tulegatan 7

Farang har en spännande meny med annorlunda smaker vilket gör att samtalsämnet lätt kan ledas till just maten. Dessutom har de gudomliga drinkar och en välfylld drinkmeny. Om du är rädd för att det ska uppstå en stel stämning så kan maten och drycken vara en räddning och hjälpa er att ta er genom kvällen.

https://www.instagram.com/p/CdnNuwIu-wp/

Nytorget 6

Nytorget 6

Nytorget 6, den populära kvarterskrogen på Nytorget på Söder. Oavsett om dejten är över frukost, lunch, AW eller middag så passar Nytorget 6 perfekt. Det är god mat, men det är framförallt den mysiga stämning som kommer att sätta prägeln för dejten.

Strandvägen 1

Strandvägen 1

Du blir aldrig besviken på Strandvägen 1. Hit går ni för en svårslagen utsikt, otrolig mat, gott vin och en soldränkt uteservering. Under AW-tider så är det dessutom alltid härlig stämning på Strandvägen 1. Ta med dejten på en bubblig AW eller lunch i sommar och njut av sol och ett glas vin.

Allegrine

Kammakargatan 22

Allegrine är en magisk fransk restaurang i Vasastan, som inte kommer att göra er besvikna. Köket är öppet för alla i lokalen, vilket är perfekt när man ska på dejt och vill bli lite underhållen. Här blir det ingen stel stämning! Definitivt en av Stockholm bästa restauranger.

Trattoria Montanari

Grev Turegatan 56

Uteserveringen på Trattoria Montanari är en italiensk idyll en varm sommardag. Här får ni uppleva en magisk mat- och vinresa genom Italien i en romantisk atmosfär. Ett hett tips är att testa deras hyllade päronpasta som, utan att överdriva, är bland det bästa jag har ätit.

La Vecchia Signora

Åsögatan 163

Ät pasta som om ni vore Lady & Lufsen och pussas över matbordet! Varför inte – ni är på dejt! Här är pastan och stämningen helt magisk, och ni får en blandning av både klass och charm. Om det är en romantisk dejt ni är ute efter, så är La Vecchia Signora ett perfekt val.

Café Nizza

Åsögatan 171

Bort mot Katarina Sofias höjder på söder finner vi den här mysiga pärlan. När du kliver över tröskeln på Café Nizza möts du av rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor. Det är en kvarterskrog som bjuder på mycket personlighet och en skön stämning. Perfekt för en avslappnad dejt som fortfarande innefattar god mat och dryck.

Den gamle och havet

Tulegatan 27

En italiensk favorit bland Stockholmarna som jag tycker är perfekt för middagsdejten. Här erbjuds en romantisk miljö, härlig personal och god italiensk mat.

Le Rouge

Brunnsgränd 2-4

Le Rouge i Gamla stan är alltid ett bra val! Röda sammetstyger, lyxiga vita dukar och dämpad belysning – ni hör ju, blir det mer romantiskt? Här erbjuds en libanesisk matupplevelse med underhållning och livemusik från mellanöstern.

Surfers

Regeringsgatan 88

Älskade Surfers. Ät och drick dig igenom hela menyn, testa varandra med de starkare rätterna och se till att alltid ha vattenkaraffen välfylld. Om ni vill undvika en dejt med lågmälda samtal, och istället vill ha en lite mer avslappnad miljö och högljudd stämning är Surfers helt rätt val!

https://www.instagram.com/p/CfpAcTirRok/

*
Vill ni läsa vår middagsguide i Stockholm för alla tillfällen? Klicka här!
Vill ni läsa en guide till drinkarna i Stockholm ni inte får missa? Klicka här!