SHOPPA ARTIKEL

Så packar du väskan för sommarens festivaler

Samarbete medDropp
Den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se produkter

Nedräkningen har börjat till sommarens alla festivaler. Redan nästa helg kickar Summerburst i Göteborg igång sommaren med en tvådagarsfestival. Men det är inte alltid helt lätt med festivaler i Sverige. Jag har varit på festivaler där det har varit allt ifrån 30 grader och gassande sol till piskande regn och 13 grader. Det värsta är att vädret kan vända helt på bara 30 minuter, vilket inte gör det helt lätt för oss. Vad har man på sig för att hålla sig torr och varm utan att svettas ihjäl? Hur packar man handväskan? Man vill ju inte ha en stor och tung väska, men inte heller känna att man inte ens får plats att lägga ner solglasögonen när solen gått ner. Därför tänkte jag att vi skulle gå igenom hur du packar den ultimata festivalväskan!

Solglasögon

Även om prognosen säger moln – packa solglasögonen! Det är inte bara en riktig outfit-höjare, för man vet heller inte när solen får för sig att komma på oväntat besök.

Portabel laddare

Glöm absolut inte din portabla laddare! Festivaler håller på hela dagen och in på småtimmarna. Det är många minnen du inte vill gå miste om att dokumentera bara för att telefonen är död. Har du ingen, så vill jag lova att det är en väl värd investering. Det finns billiga på både Clas Ohlson och Kjell&Company. Vill du vara kvällens hjälte införskaffar du en med två usb-uttag så att du även kan hjälpa en kompis i nöd.

Plånbok

Kanske inte är någonting jag behöver påminna om, men – glöm inte att tömma den innan! Ta ut onödiga kort och kvitton så att du endast har legitimation, kreditkort och eventuellt åk-kort. För om du skulle råka bli av med plånboken under dagen så blir inte efterarbetet lika jobbigt.

Vätskeersättning

Vi har tidigare skrivit om vikten av att få i sig tillräckligt mycket vatten varje dag och festivalhelgen är inget undantag! Det kommer att bli en lång dag (i solen förhoppningsvis) där det är lätt att glömma att dricka vatten. Man dansar, håller igång och släcker ofta törsten med alkohol. Därför är det extra viktigt att komma ihåg att få i sig tillräckligt med vatten både innan och efter festivalen. För att vara säker på att inte bli uttorkad tar jag en brustablett på morgonen och en innan jag går och lägger mig. Dropp har riktigt fräscha smaker och min personliga favorit är “Gurka och lime“. Den smakar som en iskall Tonic med gurka och har 45% mindre socker än ledande varumärken av vätskeersättning!

Regnponcho

Likväl som solen kan överraska har dessvärre regnet en tendens att göra samma sak. På många festivaler delar de större sponsorerna ut engångs-ponchos i plast. Men kommer regnet så kommer dessa:

  1. Ta slut fort och inte räcka till alla.
  2. Slängas i papperskorgen så fort festivalen är över – dåligt för miljön!

Dessutom är dem ganska dåliga och du blir högst troligt blöt ändå. Det finns väldigt bra ponchos att köpa och de tar ingen plats i väskan. När regnet avtar kan du smidigt packa ner ponchon igen och återanvända den vid annat tillfälle! Den ponchon jag har på bilden köpte jag på Designtorget för ynka 25 svenska riksdaler.

Do’s and don’ts

  • Lämna kameran hemma! Mobilen duger gott och väl. Ta inte risken, du kanske blir av med den.
  • Ta inte med passet som id-handling.
  • Skippa sminkväskan! Toaletterna har ändå inga speglar och har dem det riskerar du ändå bara att missa nästa bra låt.
  • Smörj in dig ordentligt på morgonen. Minst SPF 30 är det som gäller!

★ Erbjudande ★

Dropp säljs exklusivt på Apoteket och under vecka 23 och 24 får du 20% vid köp av två stycken paket!

Vätskeersättning Gurka & Lime

60 kr från Dropp
Köp

Vätskeersättning Vildhallon

60 kr från Dropp
Köp

Vätskeersättning Citron & Fläder

60 kr från Dropp
Köp

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA