Styla fönsterbrädan – tips på de perfekta produkterna!

Bildkälla: @linneajirasek

Är du sugen på att styla fönsterbrädan? Då är vi två (och förhoppningsvis fler)! Innan man sätter igång med att styla fönsterbrädan kan det vara bra att ha vissa saker i åtanke. För det första – fönstrets främsta uppgift är att släppa in ljus i rummet, därför vill vi styla den på så vis att ljusinsläppet påverkas positivt. Och för det andra – fönstret är en av få ställen i hemmet som faktiskt kan ses både från insidan och utsidan, vilket kan kräva en extra genomtänkt styling!

Ett stylingknep man med fördel kan använda när man stylar sin fönsterbräda är att jobba med kontraster. Det kan handla om kontraster mellan färger, former, höjder och storlekar – vilket skapar fantastisk harmoni och balans i inredningen! Ett annat tips är att placera sina föremål i grupperingar om 3 eller 5. Att arbeta med udda tal är verkligen hemligheten till en perfekt styling och det ger ett välbalanserat intryck för betraktaren. Knepen kan du med fördel även använda när du stylar andra delar av hemmet.

 

styla fönsterbrädan

Bildkälla: @nordicnest

 

För att få en bra balans i din styling behöver du alltså jobba med flera olika typer av produkter. Med hjälp av exempelvis en pendellampa, en kruka med någon härlig växt i och en hög med några böcker eller magasin har du enkelt skapat en styling där kontraster mellan högt och lågt tillsammans skapar en fin helhet.

För att hjälpa er lite extra har jag listat 10 av mina favoritprodukter som passar utmärkt på just fönsterbrädan!

Pendellampa

2 995 kr från Nordic Nest
Köp

Portabel bordslampa

1 916 kr från Nordic Nest
Köp

Skål

549 kr från Ellos
Köp

Vas

1 399 kr från Ellos
Köp

Bok Marrakech Flair

1 299 kr från Zara Home
Köp

Bok Scandi Rustic

249 kr från H&M Home
Köp

Ljusstake – förnicklad mässing

1399 kr från Royal Design
Köp

Ljusstake – silverpläterad

590 kr från Arket
Köp

Bricka/hylla

990 kr från Designtorget
Köp

Doftljus

199 kr från H&M Home
Köp

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här