Såhär får du till en feel good dag en regnig helg i september

Samarbete medReadly

En regnig helg i september, något som är ytterst bekant för oss som bor i Sverige. Regnet har tyvärr en tendens att ösa ned vissa dagar under hösten, och är det helg och ledighet vill man såklart få till en härlig dag trots ett grått väder. Men att gräva ned sig själv tillsammans med det gråa vädret är lätt hänt. Hjärnan spinner på frågan ”vad kan jag hitta på idag då?”. Men den kommer ingenstans, allt känns bara tråkigt…

Regn bör inte vara ekvivalent med en tråkig och dyster dag. Att spendera all sin vakna tid inomhus blir med regn helt plötsligt mer än okej. Något som många nog känner är väldigt skönt – alla krav för att ha världens bästa och mest uppbokade dag försvann så fort himlen öppnade sig. Men världens bästa dag, det går att få till ändå! Därför är den här artikeln till för att inspirera och peppa för att få till en feel good dag trots att regnet öser ner utanför fönstret.

Djupdyk in i magasin på Readly

Att ha tid för att bläddra i magasin är för mig ren och skär lyx. När ögonen förs över de vackra bilderna och inspirerande orden fylls jag av ny energi – en gnista tänds i mig! Dock är det sällan som jag har magasin liggandes på hög hemma som jag inte redan har läst från start till slut. Att ta sig ut i regnet för att köpa några magasin som sedan kommer bli förstörda av de blöta regndropparna känns dessutom inte lockande. Det som har räddat mig i dessa stunder är Readly! Med Readly kan jag enkelt välja bland tusentals magasin i deras app som jag sedan kan grotta ned mig i i timmar på surfplattan eller mobilen. Helt enkelt den perfekta inomhusa helgaktiviteten. Dessutom gör Readly det möjligt att ta del av de inspirerande magasinen på ett mer miljövänligt vis då vi slipper pappersmagasinen. Så när regnet väl kommer – koka en kopp te, kryp upp i soffan och bläddra runt i timmar på Readly.

Just nu får även ni som FORNIs läsare chansen att testa Readly i 2 månader helt gratis om ni signar upp er via den här länken! Därför vill jag passa på att ge er tips på några av mina favoritmagasin som självklart går att hitta på Readly, här kommer de: ELLEPlaza Magazine och My Residence. Detta är just mina favoriter men det går att hitta magasin från varje produktkategori på Readly, allt från inredning och mode, till sport och vetenskap!

Readly

Strosa runt på ett museum

De flesta är ju faktiskt fullvaccinerade nu och Sverige öppnar upp i slutet av september. Därmed behöver inte en regnig dag betyda att tid inomhus endast går att spendera i sitt hem. Ta därför tillfället i akt att strosa runt på ett museum eller någon annan utställning. Be en kompis eller familjemedlem följa med! Ofta bidrar museum och utställning till nya intressanta samtal kring ämnen som annars kanske inte berörs med ens närmsta. Det blir ett utmärkt sätt att lära känna varandra bättre eller kanske ett sätt att lära känna någon helt ny om du anländer utan sällskap.

Testa ett nytt recept

En regnig dag för ibland med sig konsekvenser så som att planer ställs in. Helt plötsligt blir lämnad med en hel dag hemma för sig själv. Passa därför på att testa det där nya receptet som du suktat efter att ge ett smakprov, men som tiden och orken ej funnits där för. Har du inget nytt recept som du är sugen på att laga så finns det massvis med inspirerande matmagasin på Readly, exempelvis Gourmet, som kan bidra till att skapa magi i köket. Ge denna regniga dag ett trevligt avslut genom att bjuda över några vänner så ni tillsammans kan avnjuta det nya som skapats i köket! God mat, härliga vänner och en helgkväll – finns det ett mer lovande koncept? Det tror inte jag!

Ta dig tiden att meditera

Om regnet gjorde dig på dåligt humör och gav dig dålig energi så är det perfekt att använda sig av meditation för att byta inställning till dagen. Rulla ut yogamattan och skapa din feel good dag inifrån! Jag själv är inte särskilt van vid att meditera och brukar därför klicka igång ett YouTube-klipp där de guidar en genom hela meditationen. Är du duktig är det självklart bara att köra på själv. Just denna dag kanske det även är lite extra kul att addera något nytt till meditationen. Ett tips är att då prova att meditera med kristaller för att nå den inre energi du strävar efter.

Se en ny film på bio

Det är möjligt att gå på bio igen! Själv hade jag nästan helt och hållet glömt bort att denna aktivitet finns kvar i vårt samhälle. När regnet öser ner är det då perfekt att ta sig tillbaka in i biosalongen, njuta av snacksen som är extra goda just där och kolla på den där filmen som man längtat efter att se.

Skapa ditt eget hemmaspa

Blåst, kyla och regn – jag fryser av blotta tanken på det. För mig ringer detta in för den perfekta regniga-dag-aktiviteten; ett långt varmt bad! Ta fram ansiktsmasken, lägg i hårinpackning och tappa upp ett varmt bubbelbad så kan timmar spenderas i badrummet. I de stunder då jag pysslar med just skönhet brukar ett sug av att lära mig ännu mer inom ämnet väckas. När det dessutom är timmas som ska spenderas i badet brukar jag ta tillfället i akt att försöka mätta mitt sug efter skönhetskunskap genom att bläddra i sådär lite typiskt ”tjejiga” magasin. Där finner jag tips och knep på det mesta inom skönhet och hittar såklart magasinen i Readlys app. Några av mina favoritmagasin hos Readly att bläddra i vid just ett sådant här tillfälle är ELLE, PLAZA Kvinna och CHIC.

Samla nära vänner och familj för att spela spel

Världen digitaliseras mer och mer men det gör inte de traditionella sällskapsspelen mindre roliga för det! Bjud hem vänner eller familj och be alla ta med sina favorit-sällskapsspel för en riktigt ordentlig spelkväll. Det blir ett roligt vis för alla att bidra till kvällen och få briljera på (förhoppningsvis) minst ett spel. Ställ fram snacksen och ta fram vinnarskallen – det är dags att göra sig spelredo!

*

Är du nyfiken på Readly och sugen på att testa appen? Klicka här!