Svenska serier att hålla koll på i höst

Bildkälla: Lovisa Wallin

Den mörkaste perioden på året står alldeles runt hörnet vilket gör det extra lockande att sjunka ner i soffan framför en serie. På senaste tiden har det  producerats flera svenska serier så här kommer åtta stycken att hålla koll på i höst!

Deg

Deg beskrivs som en dramaserie vars handling utspelar sig över åtta avsnitt. Helena af Sandeberg spelar Lidingö-kvinnan vars perfekta fasad håller på att falla samman när hon plötsligt kommer över ett rånbyte, en väska innehållande 47 miljoner kronor, som kan bli svaret på alla hennes problem. För att tvätta pengarna tar hon över ett bageri men självfallet finns det fler som är ute efter rånbytet… Bianca Kronlöf spelar den ensamstående mamman vars ex-kille åkte fast för rånet. Se trailern för Deg här!

SVT

Bildkälla: SVT Play.

Dumpad

Dumpad är en dramaserie för unga om psykisk ohälsa som influencern och entreprenören Therése Lindgren står bakom. Serien handlar om hur det är att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier. I rollerna ser vi bland annan Nora Rois från SVT:s Kalifat, samt Didi Cederström. En serie jag tror kommer bli viktig, speciellt för alla unga vuxna!

Premiär hösten 2021, Discovery+.

Bildkälla: Discovery+.

Solsidan, säsong 7

Solsidan är ingen nyhet men peppen inför att ha tillbaka Saltis-gänget i TV-rutan är total! I sjunde säsongen står livsstilsförändringar och livskriser på menyn. Alex förvirrar sig in i nätdejting, Mickan ska bli influencer och Ove har plötsligt blivit generös, vilket oroar Anette. Dessutom kommer Carolina Gynning och Fredrik Hallgren synas som gästskådespelare i säsongen. Detta kommer jag absolut sitta bänkad framför!

Premiär 17 oktober, C More/TV4.

Bildkälla: C MORE/TV4.

Bonusfamiljen, säsong 4

Bonusfamiljen, ingen nyhet det heller, men äntligen! Att säsong 4 av serien går live i höst efter två års uppehåll kunde jag inte låta bli att nämna.  I denna säsong växer familjen ytterligare med sonen Buster som har Downs syndrom. I rollen som Katja ser vi Emma Peters istället för Petra Mede. Se trailern för Bonusfamiljen säsong 4 här!

Premiär 25 oktober, SVT.

Bildkälla: Ulrika Malm/SVT.

Clark

Clark skildrar berättelsen om Sveriges mest ökände brottsling Clark Olofsson. Serien är baserad på Olofssons självbiografi Vafan var det som hände? som följer honom från hans tidiga ungdomsår genom hela hans kriminella liv. Han gav exempelvis upphov till begreppet Stockholmssyndrom efter ett gisslandrama, begick bankrån över hela Europa och rymde från fängelser. I rollistan ser vi bland annat Bill Skarsgård, Björn Gustavsson, Sandra Ilar och Adam Lundgren.

Premiär på okänt datum under vintern 2021, Netflix.

Bildkälla: Netflix.

Det som göms i snö, säsong 2

År 2018 hade första säsongen av Det som göms i snö premiär, ett kriminaldrama av Hans Jörnlind och Aron Levander. Serien är baserad på en idé av Leif GW Persson. I denna säsong är Robert Gustafsson tillbaka som Peter Wendel som leder en kalla fall-grupp. Det som göms i snö är en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks Sweden, därmed kommer avsnitten även dyka upp på Discoverys plattformar längre fram i tiden. Klicka på videon nedan för att se trailern för andra säsongen av Det som göms i snö!

Viaplay

 

En kunglig affär – berättelsen om Kurt Haijby

I jul kommer en stor dramasatsning från SVT – en miniserie på fyra avsnitt om relationen mellan kung Gustav V och den kriminelle restaurangägaren Kurt Haijby, samt skandalen som följde då relationen avslöjades. De som älskade Vår tid är nu kommer säkerligen glädjas åt denna serie då vi får återvända till restaurangmiljö samt 30-, 40- och 50-talet. I huvudrollen ser vi Sverrir Gudnasson. Denna julklapp från SVT är jag riktigt nyfiken på!

Premiär julen 2021, SVT.

Bildkälla: SVT.

Två systrar

Någon som fortfarande inte sett ”två systrar”? Isåfall är det på tiden! Systrarna Hanna Widells och Amanda Schulmans boktriologi finns nu i serieform. Det är en serie om en modern kärlekshistoria med ett visst mörker och romantik som kretsar kring de två systrarna Alicia och Vanessa. Systrarna lever olika liv men båda drivs av ansvarskänslor och omtanke för varandra, något som enkelt leder till misstolkningar och konflikt. I huvudrollerna finnes Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson. Se trailern för Två systrar här nedan!

Viaplay

*

Vill du ha fler serietips? Klicka här!