Tindersvindlaren: Så lever Simon Leviev och flickvännen idag

Bild: Netflix

Tindersvindlaren, Simon Leviev och dokumentären ”The Tinder Swindler” har blivit en succé på Netflix och toppar alla listor med mer än 50 miljoner tittare. I veckan släpptes en intervju med Simon där han svarar på anklagelserna för första gången. Men vad har egentligen hänt fram tills nu, vad säger Simon själv om anklagelserna, vad tjänar han egentligen på uppmärksamheten och hur lever han idag? Vi tar det från början.

Bakgrund

Det var genom Tinder som Simon Leviev, med riktiga efternamnet: Hayut 31 år, lyckades lura flera kvinnor på stora summor pengar. Han delade bilder på sin exklusiva livsstil som bestod av dyra resor, mat, lyxiga hotell och märkeskläder. Han sa till tjejerna att han var son till en känd diamantkung, den israeliska affärsmannen och juveleraren Lev Leviev, som äger LLD Diamonds. En man och företag som finns på riktigt – men med noll koppling till Simon Hayut.

När man tänker på det, är det faktiskt intressant hur Simon lyckades lura så många människor! Är image så viktigt för oss, och hade han fått så många tjejer om han bara hade varit sig själv? Hans livsstil var nämligen en av anledningarna till att han lyckades kamma hem så många högerswipes på den kända dejtingappen. Det har tjejerna själva vittnat om, som han sen började skriva till, träffa och dejta.

Ett tid in i dom olika relationerna berättade Simon om hans påstådda fiender. Han sa att dom var ute efter honom och spårade hans bankkonton. Det var det som fick tjejerna att låna ut pengar till honom, genom att ta lån eller ge Simon tillgång till olika kreditkort, i tron om att han skulle betala tillbaka. Tjejerna ifrågasatte aldrig ifall han överhuvudtaget kunde betala tillbaka, eftersom dom själva sett hur mycket pengar han brukade spendera.

Tjejerna

I dokumentären ser vi svenska Pernilla Sjöholm, norska Cecile Fejllhoy och Ayleen Charlotte prata ut om sina erfarenheter med bedragaren. Alla tre vittnar om hur han lurat dom på pengar – och hur dom fortfarande betalar av sin skuld än idag.

Pernilla och Cecile berättar om hur dom började samarbeta för att sprida sanningen om Simon Leviev på sociala medier för att varna andra tjejer om svindlaren. Det var på så sätt Ayleen Charlotte fick reda på sanningen om hennes dåvarande pojkvän. Hon spelade med och låtsades som att allt var bra mellan paret – men i själva verket hämnades hon genom att sälja av hans märkeskläder och senare även listade ut vilket flyg han satt på – för att kunna tipsa polisen, som grep honom i Grekland 2019.

Tindersvindlaren

Bild: Netflix

Fängslad i 5 månader

Simon var nämligen efterlyst i ett flertal europeiska länder. Bland annat Israel, England, Danmark, Tyskland, Sverige och Norge, innan han till slut greps i Grekland 2019. Han fick 15 månaders fängelse i Israel och släpptes efter 5 månader på grund av gott uppförande. Han har inte åtalats för något av de brott som han anklagats för av kvinnorna som medverkar i Netflix-dokumentären.

Simon pratar ut

Efter att dokumentären släpptes, har Simon kommenterat på sociala medier om hur allt är påhittat och hur han snart ska berätta sin egen version. I veckan släpptes en kort intervju med Simon Leviev på Inside Edition, där han nekar till alla anklagelser och bland annat säger att folk som inte känner honom inte kan döma honom. Tillsammans sitter han med nya flickvännen och modellen Kate Konlin, som säger ”herregud, hur kan folk komma på en sån fejk historia”, angående dom tre tjejernas version i Netflix-dokumentären. Reportern frågar ifall Simon lånat några pengar av henne varpå hon skrattar och svarar ”självklart inte”.

https://www.instagram.com/p/CR1I7M5jl7o/

Simon får frågan om hur han kan leva den livsstil han gör och svarar, ”jag köpte Bitcoin 2011 när det inte var värt något, och jag behöver inte säga hur mycket det är värt nu”. Han fortsätter prata om hur tjejerna i Netflix-dokumentären aldrig blev lurade eller hotade av honom. Och beskriver sig själv som en riktig gentleman. Han säger att han vill rentvå sitt namn men behöver inte svara på några särskilt tuffa frågor. Intervjun är relativt ytlig men har blivit hypad med tanke på att det är den första intervjun som han gör.

Så lever han och flickvännen idag

Idag lever Simon ett fortsatt lyxliv med dyra kläder, bilar och resor i Tel Aviv i Israel med sin flickvän, det är iallafall så det ser ut. Han berättar i intervjun att han har en bok, reality-show och en film på gång baserat på hans egna liv. Simon beskriver filmen som ”catch me if you can/wolf of wallstreet”-inspiread. Uppmärksamheten har gett honom möjligheter där han bland annat har börjat jobba med ett företag som erbjuder födelsedagshälsningar från kända profiler. Där är han en stor poppis och tjänar 199 amerikanska dollar per hälsning.

https://www.instagram.com/p/CaF0vT1taYy/

Experter uppskattar att Hayut har lurat kvinnor runt om i världen på sammanlagt 10 miljoner amerikanska dollar. Men “Tindersvindlaren” själv säger han att han inte “mår dåligt över något som han inte gjort”. Har ni sett intervjun ännu? Vad tyckte ni?

*
Vill du läsa fler snackisar hos FORNI? Klicka här!