SHOPPA ARTIKEL

Tips på inspirerande böcker om inredning

Bildkälla: @trendenser

Det bästa med böcker om inredning och design är att man inte behöver lusläsa vartenda ord i boken för att förstå och uppskatta innehållet – i alla fall om ni frågar mig. Inredningsböcker fungerar oftast utmärk som uppslagsverk om man är ute efter att inspireras eller hitta tips angående något specifikt. Att bara få sitta och bläddra igenom dom här underbara böckerna och kolla på alla magiska bilder som ofta får ta väldigt stor plats i dessa typer av böcker är också något av det härligaste som finns. Nästan som att bläddra igenom ett inspirerande magasin!

Böcker om inredning, design och trender är dessutom oftast väldigt snygga och går utmärk att använda sig av i sin inredning. Dock kan böcker ibland vara dyra och därför hamna ganska långt ner på våra prioriteringslistor över vad vi för tillfället kan och vill spendera våra pengar på. I den här artikeln tipsar jag därför om tre olika steg man bör och kan tänka på när man är sugen att läsa böcker om inredning!

1. Biblioteket

Jag tror att vi är många som glömmer bort att vi i Sverige faktiskt har möjlighet att låna böcker kostnadsfritt – vilket är fantastiskt! Biblioteket har ett väldigt brett utbud och är ett perfekt alternativ för dig som inte vill lägga pengar på att köpa böcker men ändå vill ta del av allt härligt innehåll. Om man inte hittar den bok man är ute efter på sitt lokala bibliotek kan man faktiskt kontakta biblioteket och tipsa dom om att köpa in boken till sitt sortiment. Så börja med att kika in på ditt lokala bibliotek och se om boken du är ute efter finns tillgänglig där!

2. Secondhand

Om man ändå känner att man vill köpa en bok, men inte lägga så mycket pengar, så ska man gå på en loppisrunda! Secondhandbutiker och loppisar är verkligen en guldgruva när det kommer till böcker och man kan hitta otroligt fina till ett väldigt lågt pris. För bara några veckor sedan så köpte jag tre superfina böcker om inredning för 10 kronor styck – kap!

Om man är ute efter snygga böcker att använda i sin inredning är ett supertips när man går på loppis att kolla bakom dom avtagbara bokomslagen som många böcker har – där bakom kan det gömma sig en skatt!

3. Nya böcker

Nu är vi inne på steg tre – att köpa nya böcker. Man kanske har lånat några böcker, läst igenom dom och insett att man absolut vill ha böckerna tillgängliga hela tiden, ja, då kanske det är läge att faktiskt köpa hem en ny bok. Jag tycker också att böcker om inredning är en otroligt fin present. Kanske till någon som precis flyttat hemifrån? Jag har listat 8 fantastiska böcker om inredning, design och trender här:

 

Nyckeln till hemmet: inredning, vänner & maten vi delar

I den här inspirerande och härliga boken får vi som läsare följa med Elsa Billgren och Sofia Wood på en resa där målet är att hitta dom berömda nycklarna till ett njutbart och vackert liv hemma. Superduon bjuder i boken på allt ifrån inspirerande bilder från olika hemmiljöer, DIY-projekt, reflektioner, analyser och ett och annat recept. En perfekt bok att låtas inspireras av!
289 kr från Adlibris
Köp

Handbok i inredning och styling

Det här är den perfekta boken för dig som känner att du behöver lite extra hjälp och handledning i hur du ska tänka när du inreder och stylar ditt hem! Frida Ramstedt – som driver Trendenser.se, som är en av Nordens mest lästa bloggar om inredning och design – har i den här boken samlat ihop en fantastisk verktygslåda av grundläggande tumregler, tips och rekommendationer som är perfekta att använda sig av när man ska skapa ett hem att trivas i.
299 kr från Adlibris
Köp

Ett hem: Carl och Karin Larssons värld

I den här boken får vi följa med in i ett av Sveriges mest kända hem – Lilla Hyttnäs. I den här stugan bodde den kända konstnären Carl Larsson och hans fru Karin och hemmet blev deras gemensamma konstprojekt. Boken bjuder på härliga inspirerande bilder stylade av Elsa Billgren och intressanta texter som ger en historisk kontext till det vi som läsare får se. Ett hett tips till dig som både gillar inredning och historia!
279 kr från Adlibris
Köp

Handbok i möblering

Fantastiska Frida Ramstedt har även släppt denna bok – Handbok i möblering. I den här boken ger Frida goda råd och tips som hjälper oss att välja rätt i den stora möbeldjungeln. Hur vet man egentligen vilka möbeltyper och modeller som är bäst för en själv, sin kropp och sitt hem? I den här boken får vi lära oss just det!
299 kr från Adlibris
Köp

Hidden places: handbok för vuxna till barnens magiska värld

I den här boken tar författarna Sofia Vusir Jansson och Nathalie Myrberg med oss på en fantastisk resa fylld av inspirerande barnrumsmiljöer och roliga pyssel, i hopp om att locka fram den där härliga skaparglädjen som finns naturligt hos våra barn! Detta är en perfekt bok för dig som är förälder och antingen ska inreda ett barnrum eller vill få tips på roligt pyssel att göra tillsammans med barnen!
219 kr från Adlibris
Köp

Ett hem med omtanke: hållbar och miljömedveten inredning

Vi behöver bli bättre på att tänka hållbart och miljösmart – även när det kommer till möbler och inredning! I den här boken hjälper inredningsskribenten och secondhandprofilen Ida Magntorn oss att skapa ett hem med omtanke. I boken kan vi läsa om och inspireras av hur vi kan ge nytt liv till en gammal möbel och vad vi bör tänka på när vi är ute på loppisrunda!
219 kr från Adlibris
Köp

Hemtrevligt: 7 byggstenar för att skapa ett personligt hem

Detta är verkligen något att se fram emot! Den här boken släpps inte fören i höst, men jag vill ändå passa på att tipsa er om denna. Elin Lervik och Katarina Matsson driver tillsammans podcasten Hemtrevligt (den är fantastisk, in och lyssna allihop!) och nu har denna superduo även skrivit en bok som kommer ge oss verktygen till hur vi skapar ett hem som känns både hemtrevligt och personligt. Jag kommer i alla fall klicka hem denna bok så fort den finns ute på marknaden!
288 kr från Adlibris
Köp

Det rosa huset

I SVT programmet Husdrömmar Sicilien får vi följa med på parets Marie och Bill Olsson Nylander magiska renoveringsresa i det fantastiska rosa huset Palazzo Cirillo i Sicilien. I den här boken får vi ta del av Maries fantastiska fingertoppskänsla för inredning, vi får även konkreta tips och råd på hur vi kan tänka för att skapa magiska miljöer – precis så som Marie gör. Ett hett boktips från mig!
195 kr från Adlibris
Köp

 

Vill du läsa mer om inredning? Tryck här