Vilka vitaminer äter FORNI redaktionen och varför är dom bra?

Samarbete medKindly

Är du vilse i vitamin- och kosttillskotts djungeln? Frukta inte längre! Tillsammans med Kindly så har vi på FORNI redaktionen testat oss fram och vill tillgodose dig med vilka vitaminer vi äter, och givetvis också varför vi äter just dessa. Jag vill också verkligen rekommendera dig att om du är intresserad av att börja äta kosttillskott så har Kindly ett väldigt bra hälsoquiz som man kan göra på deras hemsida. Då hjälper dom dig att skräddarsy passande vitaminer efter dina behov och efter vad du vill åstadkomma.

Men först, låt oss hoppa in i FORNI redaktionens vitamin rutiner:

Linda

Jag är gammal i gamet när det kommer till att mata min kropp med vitaminer i form utav kosttillskott. Det är en så enkel sak att göra för din hälsa, och när man inte trodde att det kunde bli bättre så kom även Kindly in i bilden. Kindlys fina förpackningar med min dagliga dos av tillskott gör det inte bara enkelt utan även lite kul att stoppa i sig nyttigheterna. Just nu så äter jag en salig blandning som är anpassat efter vad jag är i behov utan. Se nedan:
Gurkmeja – Gurkmeja är antiinflammatoriskt och har sedan det går att minnas använts inom ayurvedisk medicin. Gurkmeja kan hjälpa till med att stärka matsmältningen, rena kroppen samt gynna ledernas hälsa
Medox – Medox är ett blåbär-och svartvinbärsextrakt från Norge som bland annat bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, blodcirkulationens funktion samt ögonen och din synförmåga!
Vitamin B9 / Folat – Hjälper till med celldelning och ser till att nya celler och blodkroppar bildas. Särskilt viktigt när du är gravid!
Probiotika – Goda bakterier som gynnar din tarmhälsa. Allt mer forskning visar att genom att bibehålla en god tarmhälsa så minskar du risken för depression och ökar ditt generella välmående!

Fanny

Vitaminer och kosttillskott har inte varit en del av mitt dagliga intag och jag kan erkänna att jag alltid varit lite av en skeptiker kring ämnet. Men nu efter jag själv fått testa på och utvärdera har jag kommit fram till att mycket har handlat om okunskap frånn mitt håll. Efter jag läst på och fått mer insikt i välden av kosttillskott kan jag definitivt påstå att jag nu är en beliver! Det som gjorde att jag blev fascinerad av just Kindly, var deras quiz – så smidigt för att lättare avgöra vilka vitaminer och tillskott som är gynnsamma för just mina specifika behov och önskemål. Min lilla personliga vitamin-cocktail innefattar:
Vitamin D3 – God hälsa och välmående är A och O för mig och verkligen inget jag tar för givet, speciellt efter jag fått lära mig att 80 procent av vårt immunförsvar sitter i tarmen har min maghälsa blivit väldigt viktig för mig. Vitamin D3 bidrar till vår kropps förmåga att bekämpa inflammation och sjukdomar.
Vitamin B12 – Är viktig för att du ska få ett hälsosammare nervsystem och hjälper och gynnar flera av dina hormoner som serotoninet och dopaminet samtidigt som den reglerar stresshormonet kortisol.
Ashwagandha – Används för att förbättra fokus och mental uthållighet samt minska irritabilitet. Det kan bidra till mer energi, förändra sinnesstämningar och förbättra immunförsvaret.
Magnesium – Är en fantastisk mineral som vi inte fungerar särskilt bra utan, tyvärr är detta något som de allra flesta har brist på i perioder och visar sig då genom trötthet, dålig sömn, muskelsmärta, hjärndimma, bristande motivation, sämre matsmältning… listan kan göras lång.

Amanda

Det känns som att jag ätit kosttillskott sen urminnes tider, samtidigt som jag har perioder då jag verkligen glömmer bort att ta dem. Vilket är synd, för det är en så enkel sak att göra för sin hälsa och välmående! Därför är jag så glad att Kindly finns, eftersom de smarta portionspåsarna gör det omöjligt att glömma bort eftersom alla tas tillsammans och man kan packa ner ett par påsar när man är på resande fot, istället för flertalet stora burkar. Dessutom är produkten riktigt snygg och jag älskar personifieringen med mitt namn på varje portionspåse! Efter att jag tog Kindlys Quiz blev jag rekommenderad följande kosttillskott:

Magnesium – Jag har tagit magnesium varje kväll i flera år, det är det enda kosttillskott jag aldrig skulle kompromissa med. Varför? När jag glömmer bort att ta magnesium tar det i princip två dagar, så får jag kramp i vader och andra ställen. Så fort jag är på banan med magnesium igen är krampen som bortblåst. Hur coolt?

Ashwagandha – Jag har länge hört talas om ashwagandha som ett kosttillskott som hjälper till att sänka stressnivåerna. Det är en ört som kan göra en mer balanserad, minska trötthet och öka både uthållighet och styrka vid träning. Med andra ord, bara fördelar!

Omega-3 – Kindlys Omega-3 är vegansk och gjord på havsljusolja, en oljeplanta lever i havet. Omega-3 fettsyror är otroligt vitkiga för många delar i kroppen, som att bygga upp dess celler och sänka blodtrycket. Dessutom är Omega-3 bra för hjärnan och minnet!

Vitamin B12 – Det här är en vitamin som är extra bra för vegetarianer – vilket jag inte är. Däremot är vitamin B12 också bra för att det stödjer nervsystemet, boostar minnet och ökar energinivåerna. Att få brist på B12 är allvarligt så det är en grundläggande vitamin för alla, vegetarian eller inte.

Gå in och följ Kindly på Instagram för massor av inspiration!