5 restauranger att prova i Stockholm

Bild: Foxtravelstories

Något som för mig känns lite extra lyxigt i vardagen, och sådär pirrigt roligt på helgen är att testa nya restauranger. Med partner, med tjejkompisarna eller med familjen. Ett härligt sällskap, en trevlig restaurang med god mat och drinkar kan göra vilken kväll som helst komplett. Nu börjar alla hjärtans dag närma sig med stormsteg, men att liva upp mörka vintern och fira att vi går mot vår är också själ nog att unna sig en riktigt god middag ute. Vi har listat 5 restauranger att prova i Stockholm i vår!

Riche Fenix

Anrika restaurangen Riche öppnade hösten 2022 en systerkrog på Södermalm, närmare bestämt Götgatan 40, vid namn Riche Fenix. Där är det fullt med folk, livlig stämning och en symbios mellan Östermalm och Söder. Det nya konceptet på Riche Fenix är att det endast är drop-in platser och en enklare meny där ledorden är vällagat och lekfullt.

Se mer av Riche Fenix här!

Chez Jolie

I restaurang Bardots gamla lokaler öppnades i höstas Chez Jolie, en franskinspirerad storstadsbistro med exklusiv känsla och otrolig mat. Restaurangen passar perfekt både för en mysig date, eller lunch utan slut med tjejkompisarna. Krögaren och kökschefen Mikael Einarsson beskriver Chez Jolie som en ”ombonad, bekväm, läcker restaurang med proffs på alla avdelningar”.

Se mer av Chez Jolie här!

Röda Huset

Malmskillnadsgatan har senast åren öppnat flera nya restauranger och en av de huserar i det röda, något speciella lilla huset som blickar ut över Sergels Torg. Det är där den prisbelönte bartendern Hampus Thunholm har öppnat restaurangen och cocktailbaren Röda Huset. Hit går man för riktigt goda drinkar med skandinaviska smaker och mindre vällagade rätter.

Se mer av Röda Huset här!

Olli

Oliver Ingrossos Olli blev snabbt utnämnd till Stockholms mest bokade restaurang. Hit går man för en lång och härlig middag i Italiensk anda, goda cocktails och en livad stämning. Restaurangen har en inbjudande inredning och mottot ”come early and stay late” – vilket är precis det vad man vill göra här.

Se mer av Olli här!

Lennart & Bror Fisk

Lennart & Bror har länge varit en etablerad kötthandlare som nu öppnat fiskrestaurang på Tegnérgatan där menyn fokuserar på fisk och skaldjur i olika genomföranden. En härlig stämning, rustik stil och riktigt god mat utlovas.

Se mer av Lennart & Bror Fisk här!

Vill du läsa mer härliga restaurang tips? Spana in den här artikeln (klick!)