Favoriter från CPHFW att lägga på minnet

Äntligen kunde modeveckan i Köpenhamn ske i fysiskform efter flera säsonger av pandemi. En blandning av digitala- och fysiska visningar av spring summer 22 hölls i modehjärtat av staden. Modet var denna säsong en salig blandning och stilen skiftar verkligen från varumärke till varumärke, om man frågar mig. En trend är sig inte lik hos de olika modehusen och jämförelser är att svåra att göra – varje varumärke har sitt. I denna artikel bjuder jag ändå er på mina favoriter, vilka trender jag plockar med mig till nästa sommar och varumärken att lägga på minnet från Copenhagen Fashion Week. 

Copenhagen Fashion Week

Bild: Copenhagen Fashion Week 

Ett varumärke vars kollektion verkligen föll mig i smaken denna säsong var Brøgger. Jag blev så glad av varje look och det kändes nytt inför kommande sommarsäsong. Den självklara trenden jag tar med mig inför nästa sommar är pasteller!

Även By Malene Birger kändes som en fräsch fläkt under modeveckan. Det minimalistiska mötte det bohemiska, vilket tillsammans blev en hitt. En trend jag tar med mig är XL-längden – på kappor, byxor, klänningar, allt. Kanske inte så praktiskt, men väldigt snyggt. 

copenhagen

Bild: Copenhagen Fashion Week 

För dig som gillar maskulint-feminint mode så är Mark Kenly Domino Tan varumärket. Med sin elegans, sitt sinne för detaljer och en design som får minimalistiskt att verka spännande så var hans kollektion ännu en gång speciell. Jag vill gärna ta med mig trendfärgen orange till nästa sommar! 

Ganni vet hur man bjuder sina gäster på en show – varenda detalj var på plats när vi bjöds in till toppen av Köpenhamn. Dessutom visade man en runway där alla var inkluderade, vem du än är. Det gillar vi! En favorit var definitivt öppningslook:en som visade hur man snyggast matchar kavajen till toppen på ett enkelt, men trendigt sätt. Jag skrev även ner de markerade axlarna som en trend inför kommande säsong, det vet Ganni garanterat hur man bär. 

Helmstedt

Bild: Copenhagen Fashion Week 

Jag älskade Helmstedts visning under modeveckan då den verkligen sticker ut från allt annat mode man sett. Det är något i det kreativa, men ändå enkla som är så fint och skapar en speciell trendkänsla. En trend jag tar med mig till nästa sommar är setet med väst och shorts, gärna i mönstret ovan. 

copenhagen fashion week

Bild: Copenhagen Fashion Week 

När jag såg Rabens Salonger så kunde jag inte tänka på annat än att jag ville bära en silverklänning redan nu. Då många säsonger av guld har dominerat modet så känner jag att trenden silver nu är tillbaka… Även straps-klänningar och tighta skapelser får skrivas upp på trendlistan. Gillar du inte klänning så går silver-setet lika bra! 

Sist men inte minst, när ROTATE stängde modeveckan med sin visning så kunde jag inte sluta le när denna modell steg ut på runway. Med sin elegans, pondus och i denna klänning så sätter jag punkt för denna trendrapport. Vad jag tar med mig för trender? Lackmaterial, knälånga klänningar och ännu en säsong med ”cut-outs” som det så fint heter på engelska. 

*

Vill du läsa mer om Copenhagen Fashion Week? Läs mer här! Eller mer om mode? Klicka här!