SHOPPA ARTIKEL

Redaktionen testar: November

Hej och välkomna till en ny artikelserie på FORNI!

Varje månad kommer vi redaktörer att prova tre nya saker. Det kan vara precis vad som helst! Maträtter, träningstyper, skönhetsprodukter – you name it! Sedan ger vi en ärlig och beskrivande recension av detta, så att vi (och ni!) enklare kan filtrera ut vad som är trender och vad som faktiskt fungerar på riktigt. Om ni vill att vi ska prova något som ni är nyfikna på så blir vi otroligt glada för en kommentar längst ner.

Första omgången har vi provat infraröd bastu, à la Lo’s frozen bananyoghurt och en fuktgivande nattmask. Är ni nyfikna på vad vi tyckte?

Infraröd bastu

Vi har testat infraröd bastu på HEAT by Sophia Lie. Här bastar man i ett eget litet bås, antingen själv eller med en vän, och precis allt man behöver finns på plats – otroligt lyxigt!

Klassisk bastu har många fördelar: det är avslappnande, ökar blodcirkulationen och rensar kroppen på slaggprodukter, för att nämna några. Så vad är då grejen med infraröd bastu?

Jo den infraröda belysningen ska bidra med en djupgående detox på cellnivå – där gör inte den klassiska bastun jobbet. Förutom detta så hettas infraröd bastu upp via belysningen, som direkt påverkar huden! Denna slags LED-belysning boostar nämligen hudens cellförnyelse och kan hjälpa till att läka sår. Med hjälp av olika färger på belysningen (chromotheraphy) kan man stimulera olika sinnen. Kanske vill du få mer energi eller bli lugnare? Det finns en typ av belysning för alla tillstånd du strävar efter.redaktionen testar

Amanda

HEAT ligger i samma byggnad som vi jobbar i och jag har strosat förbi där sedan jag började skriva för FORNI för lite mer än ett år sedan. Ni vet ju säkert vid det här laget att jag är nyfiken på allt som har med hälsa att göra, så varje gång jag gått förbi har jag tänkt att jag måste prova. Eftersom jag var gravid fick jag dock inte – men NU äntligen har jag alltså fått kliva in den infraröda bastun!

Så vad tyckte jag då? Det var absolut härligt! Jag gillar att värmen känns torrare än i en klassisk bastu, det blir inte den där fuktiga, blöta effekten. Och jag går verkligen igång på att LED belysningen ska vara bra för huden. Det jag inte gillar är att jag inte ser några effekter. För även om det känns skönt och bra på alla sätt, så älskar jag att se resultat. Jag förstår att det kanske kan krävas mer än ett besök, men för att lägga dryga 500 kr på att basta så vill jag märka större skillnad än vad jag gjorde. Kanske att jag testar det igen som någon slags ljus-och värmeterapi i vinter, annars håller jag mig nog till klassisk bastu.

Michaela

Herregud vad mina branschkollegor har hyllat den infraröda bastun till skyarna. Jag har sett den så mycket på Instagram och spänt inväntat den dagen jag själv unnar mig en infraröd bastu. Ja, för det är nämligen något man unnar sig då det är ganska så pricy och ligger i pris på samma nivåer som att gå på massage.
Mitt intryck? Fantastiskt fräscht ställe som skriker L.A-vibes och välmående. Bastun är härlig, för jag gillar att basta generellt. Men om jag märkte av några hälsoeffekter eller otrolig energi dagarna efteråt – mjaaa… inte direkt tyvärr, och för det priset hade jag kanske hoppats på det. Någon sa att man måste gå några gånger för att få effekt och kanske är det så, jag får se om jag testar igen! 3/5!

Linda

Hm jag är faktiskt lite skeptisk till den här trenden. Nog för att det är jätteskönt att basta, men jag är uppvuxen med att bada bastu på riktigt och då blir det här aningen klent i jämförelse. Så för känslans skull föredrar jag att basta i en vanlig bastu när man kan svalka sig med ett iskallt bad då och då. Sedan är det ju toppen om det finns hälsofördelar med infraröd bastu, men dom märkte jag tyvärr inte av efter en användning i alla fall. Om man vill unna sig en mysig stund i lugn och ro så hade jag absolut kunnat tänka mig att göra det igen, men det var inget som gjorde mig lyrisk.

Frozen bananyoghurt

Trots att de slog upp portarna i mars, precis när coronapandemin lämnade Stockholms gator mer folktomma är någonsin, blev à la Lo förmodligen sommarens mest omtalade café. På Instagram kunde vi se var och varannan offentlig person äta deras frozen bananyoghurt. Så självklart var vi tvungna att smaka, för att se om den är värd hypen!

À la Lo är ett litet kryp in på Birger Jarlsgatan med en otroligt mysig atmosfär och en högst modern meny. Med ett fåtal platser gäller det att knipa dem i tid om du vill avnjuta en fika en helg, eller en vardag för att äta lunch, det är nämligen mycket människor här för att frossa i allt gott. Frågan är om menyn håller måttet?

Amanda

Herregud vad gott! Hade jag haft A la Lo runt hörnet där jag bor hade jag mest troligt ätit där flera dagar i veckan. Jag känner mig perfekt mätt och nöjd efter den här bowlen och en krämig cappuccino som lunch, men faktum är att bowlen passar även som frukost och fika. Mitt mission nu är att lyckas med en lika god och knaprig granola själv, fast med lite mindre bitar, som egentligen var den enda nackdelen. De var lite svåra att tugga och gick inte riktigt att hacka med skeden. Men som sagt – kommer utan tvekan äta den igen ändå.

Michaela

När pandemin slog till i våras försökte jag att lyfta upp kvinnliga småföretagare som hade det extra kämpigt på grund av Corona och det var redan då jag fick nys om A La Lo. De öppnade samma vecka som pandemin slog i Sverige – inte en helt lätt ekvation tyvärr. Jag gick dit och köpte med mig lunch hem redan veckan efter och blev helt såld. Wow! Veganskt och gott – inget hälsotjafs, bara riktigt god mat och fika. Deras bowl har synts flitigt på Instagram sen de öppnade och jag förstår varför – den är rent ut sagt svingod. Krämig, syrlig, söt – allt man vill ha i en bowl. Jag tror faktiskt inte att jag ätit en godare yoghurtbowl i Stockholm! Minuset? Granolan är för chunky för min smak… annars – 4,5/5 poäng!

Linda

Det är inget snack om saken, A la Lo har den godaste bowlen i stan! Frågar du mig så har den allt en bowl i världsklass ska ha – den är snygg, smakar mycket banan vilket jag gillar och är lagom nyttig. Hade jag kunnat så hade jag ätit en bowl hos dem minst en gång i veckan! Dels för att den är så god men också för att caféet är så otroligt mysigt och fint. Ska jag ge några minuspoäng så vill jag säga att granolan i bowlen hade kunnat vara i minde bitar, nu gjorde det lite ont att tugga. Hade jag fått önska så hade även caféet varit placerat någon annanstans, jag har inte vägarna förbi området där det ligger så ofta.

Paulas Choice Overnight Mask

Kylan blir mer och mer påtaglig, därför känns det helt rätt i tiden att ge huden en extra fuktboost under natten – innan fnasighten blir ett faktum. Vi har provat Super Hydrate Overnight Mask från Paula’s Choice, för att se om den kan rädda en fuktfattig hud från glåmighet och göra våra ansikten babylena i vinter (och resten av året, såklart!).

Super Hydrate Overnight Mask

En lugnande och reparerande sovmask som Paula har skapat tillsammans med Skin City's grundare Annica. Annica och Paula slog samman sina kunskaper och resultatet blev en djupt återfuktande mask som lugnar extra känslig hud med antiinflammatoriska egenskaper från nordiska ingredienser. Den har en svalkande gelliknande creme-textur som innehåller bland annat lingon, hjortron, fläder och reishi-svamp som återhämtar huden under natten och reducerar rodnad.
389 kr från Paula's Choice
Köp

Amanda

Även om jag har sett Paula’s Choice överallt under en ganska lång period nu, så har jag inte tagit mig i kragen för att prova produkterna. Därför kändes det extra spännande att få kickstarta min hudvårdsupplevelse med Paula över denna ansiktsmask! Jag skulle vilja säga att jag har en kärleksrelation med ansiktsmasker av alla slag men favoriterna är ändå de som får jobba under natten.

En fuktgivande nattmask ska enligt mig ge en härlig känsla både vid applicering men också när man vaknar – där gjorde den här masken verkligen jobbet. Den har en mild, god doft och en lätt men krämig känsla när jag lägger den på huden, dessutom känns den lugnande. På morgonkvisten känner jag mig mjuk och återfuktad. Om jag ska ge ett minus så är det att jag älskar effekten av lite ”plumpad” hud efter en nattmask, där tycker jag inte att denna levererar. Men fuktmässigt? 100 %!

Michaela

Min kära kollega Linda har hyllat Paulas Chioce till skyarna så jag var riktigt taggad på den här masken när den anlände till kontoret. Jag älskar ansiktsmasker i alla dess former! De är mina bästa knep för quick fixes när jag behöver vara extra fräsch. Och den här gjorde mig inte besviken! Värd priset – och hypen – alla dagar i veckan. 4/5!

Linda

Till att börja med så vill jag säga att Paulas Choice ett utav mina favoritmärken. Dom gör så bra hudvårt till bra priser! Denna masken gjorde vad den skulle, jag kände mig återfuktad och fräsch när jag vaknade efter en natt med masken. Sedan är tyvärr inte nattmasker riktigt min kopp utav te, jag tycker att det kladdar i sängen och ser inte riktigt uppsidan med att ha den över natten. Men produkten är helt klart värd att testa om du gillar sovmasker. Den går också att använda i 20 minuter om man vill, tips från coachen som inte gillar kladd!

*

Om du gillar denna artikelserie kanske du också tycker om Monthly Picks?