8 underskattade resmål att besöka i höst

Är hösten officiellt här nu? Om vi ska lyssna på våra meteorologer är svaret absolut ja. Kylan, regn och rusk står runt hörnet, vilket med andra ord betyder att det är dags att planera höstresan! Jag tror inte att jag är ensam att drömma mig bort till andra miljöer när regn och rusk tar över Sverige. Jag har listat 8 favoriter i Europa, perfekta att besöka under hösten!

Korsika, Frankrike

Korsika är en magisk ö som ligger precis utanför Frankrikes kust i västra medelhavet. Här hittar du färgglada stränder, vackra vandringsled och otrolig matkultur. Ön är en spektakulär blandning av dramatisk kust, gröna kullar och skogiga bergskedjor. Här finns många aktiviteter att göra och vackra miljöer att utforska vilket gör det till ett idealiskt semestermål för höstresan.

Bild: Corsicamylove

Lissabon, Portugal

Lissabon är en av de bäst bevarade städerna i Europa med en magisk arkitektur och en stadskärna med mycket liv. Om du gillar att besöka vackra monument och byggnader så är Lissabon staden du ska besöka. När det kommer till matkultur serveras det mat från det portugisiska köket, men det finns också mycket internationella alternativ.

Lissabon

Bild: albertoseabra

Luxemburg, Luxemburg

Luxemburg är ett litet land som ger dig möjlighet att uppleva det verkliga Europa. Det är en vacker stadskärna som innehåller gamla palats, söta små gränder, historiska slott och murar. Om du besöker Luxemburg får du inte glömma att rikta blickarna mot stadens konditorier. Det ska tydligen finnas bakverk i världsklass!

Florens, Italien

Florens är ett populärt resmål som nästan kan bli lite trångt på sommaren, vilket gör staden perfekt att besöka under hösten. Temperaturen är mild och solen skiner på stadens berömda museer och historiska byggnader. Om det regnar en dag kan du alltid sätta dig på en vacker resturang för en låååång vinlunch.

Bild: Florens

Rom, Italien

Om du inte har varit Rom, rekommenderar jag dig verkligen att åka dit i höst. Förutom otrolig arkitektur och sevärdheter är staden känd att ha världens mest aptitretande kök. I Rom kan det helt enkelt inte bli fel.

Lofoten, Norge

Jag har själv aldrig varit i Lofoten, men när jag ser bilder på miljön i Nordnorge tror jag knappt att det är verkligt. Lofotens skärgård är känd för sin vackra natur och charmiga fiskebyar. Här bor du i före detta fiskarstugor som kallas rorbuer och besöker byar som Reine eller Hamnøy.

Dubrovnik, Kroatien

Det är lätt att förstå varför Dubrovnik är en av Kroatiens mest populära semesterorter – varm, solig och med en avslappnad atmosfär. Staden ligger också bra till för  att ta sig runt med bil i landet, och även till grannländerna Montenegro och Bosnien.

Gdansk, Polen

Den här staden är en av Polens största och äldsta städer och erbjuder ett överflöd av barer, restauranger och sevärdheter. Gdansk är mest känt för sina långa sandstränder, som du inte vill missa!

*

Vill du läsa mer om resor på FORNI? Klicka här!