Courchevel, Meribel och Val thorens – en Instagrammares guide över de tre dalarna i Franska alperna

Bild: @lindapeee

Hej nytt år och hej nya resmöjligheter! Jag hade lyxen att spendera en vecka i de franska alperna, Meribel, och trivdes som fisken i vattnet. Jag har varit i Val Thorens tidigare och hade en lika bra upplevelse där. Så jag kan utan underdrift säga att de tre dalarna, Courchevel, Meribel och Val Thorens är några utav mina favoritställen att åka skidor på. I den här guiden kommer du inte att få några proffstips på backar eller vilka som är de coolaste offpist spåren. Utan det här är en Instagrammares guide, vilket i min värld innebär en guide över områden, ställen att bo på, butiker som är värda ett besök och trevliga restauranger.

Här kommer mina favoriter i de Franska alperna

Restauranger

När det kommer till restauranger i alperna är det ju alltid trevligast att äta någonstans i backen. Ett generellt tips är dock att aldrig välja ett ställe som ligger precis vid en lift (om du inte måste förstås). De restaurangerna har oftast högre priser och serverar mer av typisk snabbmat. Faktum är att du kan få riktigt bra mat i backen med helt otroliga vyer. Så välj smart när du är i alperna, för det är inte roligt att betala lika mycket pengar för en korv med pommes frites som för en trevligt boeuf borgning.

Chalet de la marine / La cave des creux / Le 80 / Le Cap Horn

Afterski

Efter att ha försökt mig på ett flertal ställen för att försöka överträffa min tidigare favorit i dalarna, så har jag kommit fram till att min favorit kvartstår. La Folie Douce är utan tvekan det roligaste stället att gå på om du vill uppleva en riktigt festlig afterski. Tidigare har jag besökt La Folie i Val Thorens, men jag kan glädjande meddela att även den i Meribel är riktigt bra. Såhär i efterhand kanske till och med afterskin i Meribel går upp på första plats! Om man vill ha en lugnare afterski och sitta och njuta av ett glas vin tycker jag att hotellet Cou Cou erbjuder en riktigt härlig atmosfär.

 

Maribel

Underställs byxor / Underställs tröja / Skidbyxor / Skidjacka / Tjocktröja

Boende

Det absolut mysigaste sättet att bo i alperna på är att hyra en stuga. Du kan självklart även bo på hotell, men det blir inte riktigt lika mysigt. Min rekommendation är att titta på stugor i dalen Meribel. Det var där vi bodde och jag kan verkligen varmt rekommendera det. Fördelen med Meribel är att det är inte lika dyrt som Courchevel, men minst lika fint. Val Thorens är byn som mest ungdomar håller till i och det är ju på gott och ont. Bryr du dig inte så mycket om att det är lite stökigt och lite mindre uppstyrt då är Val Thorens byn för dig! Har du en slant över och vill skämma bort dig med hotell då rekommenderar jag återigen Cou Cou.

Butiker

En för mig ganska ny företeelse som dykt upp är det många alp shopperna som poppat upp. Det känns som att det varit extremt vanligt i år att lyxbutiker både etablerar sig och öppnar pop ups på fjället. Jag skulle nog aldrig köpa något i en sådan butik, då jag är extremt noggrann med att tänka igenom mina köp. MEN, att gå och titta i alla härliga butikerna -ja tack! Här kommer några tips:

Louis Vuitton har öppnat en pop up mitt i backen / Moncler har en butik i samband med en tjusig resturang, även den mitt i backen / Passa på att kika in i Fusalp och deras riktigt fina butik

*

Vill du läsa mer om resor? Tryck här