Ett vykort från färgglada Italien

I vanlig ordning så summerar jag sommaren i ett vykort – denna gång från färgglada och underbara Italien. Capri, Toscana, Portofino och Sardinien har fått agera mitt hem de senaste tre veckorna. Jag är fylld med färgglada intryck och inspiration som jag gärna delar med er. Först ut: Capri! Möts av en Slim Aarons liknande vi från hotellet Villa Brunella. 

Vykort

På en båt utanför Capri firar vi min vän Catherines födelsedag. Jag njuter av fint vatten, god mat på Il Riccio och härligare båtstunder iklädd sommarens favorit: prickig kaftan. 

På kvällarna äter vi middag med fantastiska utsikter, alltifrån med denna vy till bord under citronträd på Da Paolino. 

Vykort

Kvällarna slutar såklart alltid på Anema e Core där vi dansar till italiensk livemusik framtill småtimmarna – då vi alla har ont i fötterna. 

Vykort

Capri byts ut emot Toscana och detta fantastiska hus i Massarosa. Min vän Sophia smälter in perfekt i bilden och lagar oss en underbar middag den första kvällen. 

Vi upplever olika delar av Toscana och njuter av kvällarna i bland annat Lucca. Kan verkligen rekommendera att gå hit på en drink och middag. 

Efter en hel dag vid poolen så unnar vi oss trevliga italienska aperitivos – bland annat som den ovan med aperol spritz och charktallrik. 

…till denna utsikt! Ett minne som kommer följa med mig mörka vinterdagar. 

Portofino

Från härliga Toscana till otroliga Portofino. En fantastisk liten hamn söder om Genua. Varenda vy är som en tavla och jag kan inte sluta fotografera allt jag ser. 

För att inte tala om hotellet Splendido Belmond Hotel i Portofino – otrolig upplevelse. 

Portofino

Pasta efter pasta, kväll eller kväll. Finns det något bättre än italiensk mat? 

Sardinien

Från fastland till ö-liv… äntligen framme på en av mina favorit plaster: Sardinien! Missa inte viken och restaurangen vid Cala Granu. 

Vi bor på ett hotell som vi älskar: The Local. Underbar utsikt, fin service och perfekt läge för att se det finaste av norra Sardinien. 

Sardinien

När vi inte letar upp klarblå vikar eller hänger på hotellet, så spanar vi efter restauranger med en härlig terrass i solnedgången.

Italien

Jag lämnar denna semester bakom mig med ett stort leende på läpparna – wow Italien, du gav mig allt jag saknat under pandemin. 

Ett vykort med kärlek.

Xx, Tess

 

*

Vill du läsa mer om resor och inspireras av fler resetips? – Klicka här!