5 fel du antagligen gör i duschen

Jag tänkte på en sak när jag duschade i morse – “gör jag det här rätt”? Så jag började googla och tydligen inte. Så för att underlätta för alla er andra har jag listat fem saker du antagligen gör fel i duschen.

Jag kommer härmed alltid duscha kallt och stay young forever.

1. Du avslutar inte med kallt vatten

Efter en varm dusch är dina porer öppna och det kan komma in en massa smuts. Avsluta duschen istället med kallt vatten för att stänga och strama åt porerna. Det är också en bra idé att avsluta med kallt vatten i ditt hår för att strama åt cellerna i ytterhuden, vilket gör att ditt hår ser glansigare och mer hälsosamt ut!

Side note: att använda kallt vatten i ansiktet är något Pharrell menar håller honom ung, och han har ju inte åldrats på typ 10 år.

2. Du använder en dusch-svamp

Dusch-svampar håller sig fuktiga i duschen vilket gör den till den perfekta platsen för bakterier att frodas, som du sen skrubbar hela kroppen med. Om det är så att du verkligen vill använda en tvättsvamp, se då till att du sköljer och tvättar av den ordentligt efter varje användning. Sedan ska du absolut inte förvara den i duschen! Var även noga med att ersätta din tvättsvamp ofta för att undvika bakterier.

3. Du sköljer inte bort alla produkter

Har du problem med acne på bröst och rygg? Det kan bero på att du inte sköljer av dig ordentligt, vilket gör att det finns produkt kvar på huden som täpper till porerna. Det är extra viktigt att tvättar bort alla produkter som är oljebaserade. Jag fick massa utslag på bröstet innan jag insåg att det var för att vi bytt till en oljebaserad lotion som var svårare att tvätta bort.

4. Du byter inte ut dina produkter

Helt ärligt, hur länge har du haft den där body scruben du förvarar längst in i dusch-hörnet? Utgångna produkter är också duktiga på att välkomna bakterier, speciellt i duschen där det enkelt samlas mögel. Innan nästa dusch, kolla efter en liten burk-ikon på dina produkter med utgångsdatumet. Siffran på burken är antal månader produkten är OK att använda innan det är dags att slänga den.

5. Du duschar för varmt

Är du en av dem som älskar att duscha i lava? Jag förstår dig inte, men accepterar att det är en grej. Men sluta med det. När du ska torka bort fett från spisen är det jättebra att använda varmt vatten, men när du gör det på huden kan det ta bort för mycket av dina naturliga oljor. Du blir också röd av den ökade blodcirkulationen, vilket gör att kroppen reagerar inflammatoriskt och kan lämna dig med irriterande, torra fläckar.

Om du går ur duschen och ser ut som en kräfta i augusti vet du att du har duschat för varmt.

*

Ett extra tips är att när du kliver ut ur duschen – smörj in dig med fuktkräm direkt efteråt! Max tre minuter ska gå innan du smörjer in dig, så du inte förlorar fukt till luften runtomkring. Det kan kännas konstigt att smörja in dig när du fortfarande är lite blöt, men faktum är att din lotion stänger och låser in vattnet och fukten i din hud!

Happy showering och tryck här för att läsa fler skönhetsartiklar!