Bevara färgen på ditt sommarhår + produkterna som fungerar

Innehåller annonslänkar
Bild: Matilda Djerf

Åh, sommaren.. brunbrända ben, dagar på stranden och solblekt sommarhår väntar precis runt hörnet. Känner ni också förväntningarna som samlas i luften? Sommaren ger mig pirr, precis som nyförälskelse eller hoppfullheten inför någonting helt nytt. Sommaren är helt klart min favoritårstid, som ni hör, men en sak som jag alltid påminns om när den väl kommer, är hur mycket mitt sommarhår slits. Jag menar, första dagarna på semestern kan både sol och salt få mig att känna mig som Beyoncé när hon rockar sitt svall (och vem vill inte utstråla lika mycket power som henne?) men ju längre in på semestern jag kommer så känns håret stripigt, dassigt, slitet och lika torrt som en bränd gräsmatta. Känner du igen dig?

Som tur är behöver du inte uppsöka närmsta frisör under din ledighet, det går att få styr på svallet helt och håller på egen hand. Och det är inte det minsta svårt heller! Det finns ett rejält utbud av både färginpackningar, schampoon och balsam av olika slag som hjälper dig att ta hand om färgen.

Låt oss tipsa er om de hetaste produkterna på marknaden för alla nyanser och för att mjukgöra och vårda på bästa sätt, så att du sedan kan göra entré på jobbet i höst utan att behöva boka en akuttid hos frisören det första du gör.

Blont hår

Även om jag älskar solen så är solgul inte den nyansen jag ser framför mig när jag visualiserar mitt sommarhår. Tyvärr är det ofta precis den nyansen som smyger sig på (oavsett om det är sommar eller inte) plus torra och stripiga längder som en bonus.

Ett blont hår behöver mycket fukt och gärna produkter som neutraliserar de gula tonerna – eller bättrar på med en snygg nyans.

sommarhår

Neutraliserande Hårinpackning / Silverschampoo / Uppljusande Balsam / Färginpackning

Brunt hår

Oavsett om du har ljusbrunt eller mörkbrunt hår, gillar askiga eller varma toner, så finns det många produkter för dig! När jag var brunett en gång i tiden så älskade jag att använda varma färginpackningar för att få tillbaka liv och glans men idag förstår jag att det också är rätt trendigt med askigare bruna toner.

Eftersom silverschampoo för blonda hår inte fungerar optimalt på brunetter så är det ju magiskt att Redken kommit med en serie silverschampoo och balsam för just brunetter. Dessa har en mer blå ton och vad jag har hört ska man absolut använda handskar när man applicerar dem, då pigmentet är i det starkaste laget för en så optimal effekt som möjligt.

sommarhår

Färginpackning / Färgbevarande Schampoo / Färgförstärkande Schampoo & Balsam / Silverschampo & Balsam för brunetter

Vårdande- och styling produkter

Precis som det är A och O att använda produkter som håller ordning på hårfärgen så gäller det att vårda och styla håret rätt. Beroende på din hårtyp (tjockt, tunt, rakt, lockigt osv) så lämpar sig olika produkter. Och såklart beroende på vilken look du är ute efter! En grundläggande regel är dock att alla vårdande produkter som ger fukt och näring är nyckeln till ett vackert hår året om, och skydd mot UV-strålning är ett stort plus för ditt sommarhår.

SOMMARHÅR

Hårolja / Intensivkur / Mjukgörande balm / Leave-in Balsam