SHOPPA ARTIKEL

En nybörjares guide till glow!

Bild: @chanellemademoiselle
Innehåller annonslänkar

Man behöver inte ha stenkoll på skönhetstender för att veta att glow minst sagt varit på tapeten under de senaste säsongerna. Både hudvård- och makeupprodukter marknadsförs med glow i mängder, men vad innebär det egentligen?

Faktum är att det är skillnad på glow och glow. Du kan satsa på produkter som ger glow i form av skimmer eller i form av fukt. Och möjligen en kombination av de båda! En sak som är säker är att om du följer vår glow-rutin steg för steg så kommer du inte bli besviken.

Steg 1: Hudvård

En vacker glöd i ansiktet börjar alltid med hudvård. Om du både rengör och exfolierar huden för att få bort glåmig hud. samtidigt som du ser till att huden får bada i fukt – då kommer lystern av sig själv! Sedan kan du addera extra produkter som är nischade för att ge ännu mer glow. Här är produkterna du behöver då!

Press & Glow

Press & Glow ger en skonsam exfoliering som kan användas dagligen utan att göra huden överkänslig. Produkten stärker hudens fuktbarriär och verkar ihop med hudens naturliga cellförnyelseprocess. Den hjälper också till att öka hudens naturliga exfolieringsenzymer samt återfuktar huden.
425 kr från Medik8
Köp

The Glow Serum

The Glow Serum är ett oljebaserat serum som ger djup återfuktning och näring. Serumet är berikat med stärkande, kollagenfrämjande ingredienser och botaniska exkrakt som CBD, lakritsrot, bakuchiol och bisabolol. En svårslagen produkt för långvarig elasticitet och omedelbar gyllene lyster!
950 kr från MANTLE
Köp

Brightning Eye Cream

Brightening Eye Cream är en lätt ögonkräm som omedelbart ljusar upp området runt ögonen med gyllene pärlemopigment. Bacuchiol och koffein motverkar fina linjer och rynkor. Hyaluronsyra och Beautifeye® återfuktar och lyfter ögonlocket samt reducerar mörka ringar och puffighet.
695 kr från Bagliora
Köp

Känner du dig extra glåmig efter vintern är det få saker som ger en så fräsch känsla som en bra brun utan sol.

glow

Steg 2: Smink

När det kommer till makeup är det en balansgång mellan att behålla den glöd du fått av din hudvård samtidigt som du faktiskt sminkar över den. Med produkter som har en lagom täckande finish och samtidigt innehåller lystergivande ingredienser kommer du dock att lyckas utan problem.

CC+ Nude Glow

CC+ Nude Glow är en lätt skin tint med medium täckningsgrad som ger en hälsosam lyster i just den nude nyans som passar dig. Den patentsökta formulan innehåller 90% hudvård och ett ett serum utvecklat för att ge huden lyster och göra den klarare berikat med 2% niacinamid, hyaluronsyra samt extrakt av grönt te. Dessutom ger den dig 24 timmars återfuktad hud för en omedelbart hälsosam lyster och en "no makeup"-look.
420 kr från IT Cosmetics
Köp

Baked Mineral Bronzer

Inika Baked Mineral Bronzer är framtagen för att ge huden ett naturligt solkysst uttryck med lyster och värme. Med det naturliga innehållet av rena mineraler får du en hälsosam lyster. Baked Mineral Bronzer är bakad på terrakotta kakel i Toscana, Italien, för att skapa en lystergivande bronzer. Den är lätt på huden och fungerar väl även med en känslig hud.
499 kr från INIKA Organic
Köp

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle är en highlighter med en lätt metallicskimrande färg som ger huden en fin och naturlig lyster. Produkten ger en subtil glow men som kan byggas på mer intensiv om som önskas. Den perfekta "every-day" highlightern!
400 kr från MAC Cosmetics
Köp

Steg 3: Finish

Trodde du att det stannade vid hudvård och smink? Pricken över i:et när du sminkat dig stavas ansiktsmist – det är så du får till den riktigt fuktiga looken som passar utmärkt under våren. Att sedan addera en kroppsolja tar din glow ytterligare en nivå – för vad känns rimligare än att hela kroppen ska få bada i lyster?

Vital Unifier

Vital Unifier fungerar som en uppfriskande mist och fixerar sminket under hela dagen samtidigt som du får en vacker glöd. Misten innehåller ingredienser som äppelfruktvatten, vitt té, lakritsrot och kamomillblomma som tillsammans ger huden näring, stärker hudbarriären, skyddar och bekämpar irritation.  
399 kr från NUORI
Köp

The Afterglow

The After Glow är en snabbabsorberande kroppsolja som ger huden drömmig lyster och näring. Formulan består av 97% naturliga ingredienser så som CBD, chiafröolja, vitamin E och squalane som kommer reparera, återfukta och mjukgöra din hud.
340 kr från MANTLE
Köp