SHOPPA ARTIKEL

Expertens tips för att ge ditt hår volym

Den här artikeln innehåller ANNONSLÄNKAR

När jag var yngre tänkte jag väldigt lite på mitt hår – det bara var där, starkt och fullt av liv. Nu när jag är äldre tänker jag ganska mycket på mitt hår, eller i alla fall det hår jag hade. Efter att ha vuxit upp och blivit mer stressad, har mycket av mitt forna svall försvunnit och idag faller jag under kategorin “fint skandinaviskt hår”. Alltså tunt hår utan volym.

Därför frågade jag hårexperten och frisören Emelie Johansson (eller @hairtalkbyemelie som hon heter på Instagram) om hur vi kan ge håret lite extra volym. Här är hennes bästa tips:

Börja i duschen

Det viktigaste är grunden, det startar nämligen redan i duschen.

Börja med att tvätta håret två gånger (en gång för att lyfta smutsen från hårbotten, en gång för att tvätta bort det) med ett volymgivande schampoo. Det finns massvis av favoriter, Emelies är bland annat från Living Proof och Kevin Murphy.

Preppa håret och föna

Efter att du har tvättat håret är det dags att preppa håret för volymstyling! Låt håret handdukstorka en stund och applicera sedan en volymprodukt i hårbotten och ut i cirka halva längden av ditt hår. Emelie älskar Kevin Murphy Anti Gravity och Body Builder, även Oway Voluming Root Spray. Här kan du även ta lite fukt i längderna, till exempel RxCo High Dive.

När du ska föna håret gör du det upp och ner, eller med en rundborste, för att få in luft i håret. Om det är så att du fönar med en rundborste, föna i motsatt riktning av hur håret sen kommer ligga för att bygga mer volym.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Emelie Johansson (@hairtalkbyemelie)

Skapa volym med locktång och texturizing spray

Efter att du har fönat ditt hår kan du locka håret med en stor locktång eller spolar, för att få in mer rörelse. Genom att forma håret med värmen håller volymen och rörelsen mycket längre. Spraya sedan en texturspray för att få volym som håller. Emelies favoriter är från Oribe, Amika och Unite.

För att volymen ska hålla sig fin och fräsch efter dag två – använd torrschampo. Se bara till att inte använda ett som är klibbigt, välj ett torrschampo som ger en ren känsla. O&M och Authentic Beauty Concept har fantastiska torrschampon. Vill du läsa mer om hur du skapar snygga lockar och hår volym – läs artikeln här.