SHOPPA ARTIKEL

3 produkter din vintertorra hy behöver för maximal återhämtning

Bildkälla

Artikeln innehåller annonslänkar

Vi börjar närma oss mitten av februari och solen har smått börjat komma tillbaka till vårt stackars land. Som vi har saknat dig! Vår hy har snart fått utstå fyra månader av kyla, piskande regn, hårda vindar och iskalla snöflingor. Inte undra på att den känns lite torr och trist vid det här laget. Just av denna anledning hörde jag av mig till hudterapeuten Lovisa Hedlund som jobbar på Skincity och frågade om råd. Hon tipsade om produkter som hjälper huden att återhämta sig efter vintern och förbereda den för vårsolen! Här kommer tre produkter med fukt, fukt och åter fukt!

Fuktgivande nattkräm

Bio-Hydrating Cream

399 kr från Neostrata
Köp

Bio-Hydrating Cream är en intensivt fuktgivande nattkräm som återuppbygger hudens skyddsbarriär och minimerar fina linjer och yttorrhet vare en hög halt PHA-syra. Lämplig för en fuktfattig acnehud och passar även vid rosacea och atopiska problem.
Hudtyp? För alla hudtyper, även känslig.

Intensivt återfuktande serum

Hydratation Intense Serum

719 kr från Codage
Köp

Serum N°1 – Intense Moisturizing är speciellt utvecklat för att vårda och mjukgöra torr och uttorkad hud. Berikar huden med djupgående näring för att göra den mer motståndskraftig och smidig. Lugnande ingredienser och antioxidanter verkar för att reducera känslighet och rodnad, och för att boosta hudens egna skyddsmekanismer.
Hudtyp? Passar en stram, torr och yttorr hud.

Lugnande ansiktsmask

Phyto Corrective Masque

719 kr från SkinCeuticals
Köp

Phyto Corrective Masque är en lugnande ansiktsmask, speciellt utvecklad för en känslig eller tillfälligt reaktiv hud med rodnad eller inflammationer. Passar även en fuktfattig hud som saknar lyster och behöver ny energi. En botanisk blandning (gurka, timjan och olivextrakt) hjälper huden att snabbt återhämta sig, medan hyaluronsyra och dipeptider återställer fuktbalansen och mjukgör huden. Masken svalkar även skönt på en blossande hud.
Hudtyp? För alla hudtyper.

För att dölja vinterns misär

Under tiden min hy återhämtar sig med dessa fantastiska produkter ovan kände jag att jag ville ha någonting att täcka vinterns spår med. Jag frågade därför Lovisa om hon hade någon foundation som passade. Jag ville fortsätta i fukt-spåret men ändå ha lite mer täckning än en CC cream som annars är väldigt fuktgivande och härlig. Då tipsade hon mig om denna från Laura Mercier!

Flawless Fusion Foundation

549 kr från Laura Mercier
Köp

Flawless Fusion Foundation är en oljefri, flytande foundation med upp till 15 timmars hållbarhet. Ger medium till full täckning, en naturligt matt finish och känns viktlös på. Formulerad med ‘Skin Fusion Technology’ som gör den extra long-lasting och resistent mot svett, fukt och värme. Den byggbara täckningen döljer ojämnheter, mörka ringar och jämnar ut hudtonen.
Hudtyp? Idealisk för alla hudtyper, extra lämplig för en fetare hud.