Jag provade Verso Deep Hydration Mask: är den värd priset?

Artikeln innehåller annonslänkar

Har du hängt på Instagram det senaste året har du antagligen stött på en sheet mask med sparsam formgivning. Verso Deep Hydration Mask har hypats ordentligt det senaste året, och när jag fick tag på ett pressprov var det flera följare som frågade: är den värd priset?

Kostnaden för att prova 20 minuter med ansiktsmasken är nämligen 149 kronor. Det är ett månadspris på 800 kronor om du vill använda den en gång i veckan. Att fråga om det är värt priset känns rimligt.

Deep Hydration Mask

Enligt Skincitys beskrivning: Deep Hydration Mask är en mjukgörande sheetmask med hydrogelformula, som ger intensiv återfuktning med långvarig effekt. Patentet Artificial Moisturizing Factor (AMF) stärker hudens egen förmåga att bevara fukt. Innehåller också hyaluronsyra, grapefruktextrakt och ceramide-3 för att ytterligare förstärka effekten. Huden blir mjukare och slätare med mer lyster.
149 kr från VERSO
Köp

Innan vi kör igång tänker jag att vi  kollar lite på vad det är Verso har lagt in i sin ansiktsmask, och vad det gör för vår hud: de  ingredienser som står högst listade i listan är Aqua, Butylene Glycol, Glycerin och Caprylic.

Butylene Glycol: Håller fukt, löser upp ingredienserna, hjälper formulan sätta sig.
Glycerin: Återfuktar huden, slätar ut huden, får huden att se mer återfuktad ut.
Caprylic: Håller kvar vatten i huden men förlänger också levnadstiden för samtliga ingredienser

Andra bra ingredienser du kan hitta är Ceramider, vilket är en ingrediens som bygger upp din huds skyddande barriär vilket gör att den lättare håller kvar vid fukt. Den förbättrar också synliga tecken på åldrande (fina linjer) och skyddar huden mot externa skador, så som föroreningar. Ceramider står som en av huvudingredienserna, däremot ligger den som nummer 21 i ingredienslistan, så jag undrar hur mycket det faktiskt är.

(Ingredienslistan på en produkt listar mest använda ingrediens högst upp för att sedan fortsätta neråt i mängd. Däremot är det viktigt att komma ihåg att en produkt behöver inte alltid mycket av en ingrediens för att den ska visa sig effektiv.)

Verso Deep Hydration Mask

Skillnader jag ser i bild: mer glow, rodnaden bredvid näsan har minskat och mina fina linjer (i pannan och mungipan) har slätats ut.

Vad jag märkte direkt: Det bästa som finns är ju att dra av en ansiktsmask och undersöka skillnaderna. Vad jag kunde märka direkt var att jag överlag såg mer glowy och återfuktad ut, ni vet det där böjda swoopet uppe på käkbenet så ut att ha Glossiers Future Dew highlighter på sig. Huden kändes stramare och mer jämn. Mina fina linjer verkade suddas ut, så som fina linjer oftast gör i samband med fukt.

Vad jag märkte dagen efter: Jag har hört mycket om att den stora skillnaden med VERSOs ansiktsmask vs andra ansiktsmasker är att den verkar fortsätta jobba dagen efter. Jag håller delvis med: jag tycker inte att jag kände mig mer återfuktad dagen efter – däremot märkte jag att jag inte behövde lägga på en highlighter. Mitt swoop glänste fortfarande, och kanske är det just det man vill ha. Jag är nödvändigtvis inte mer återfuktad, men det ser ut som det.

Slutbetyg

Så vad blir slutbetyget då? Well, det är sällan man känner effekt av en ansiktsmask dagen efter den har lagts, det tycker jag faktiskt att jag gör här – samtidigt som jag inte känner mig lika golvad jag trodde att jag skulle göra. Kanske för att mina förväntningar var lite för höga efter alla Instagram Stories? Jag hade inte tackat nej till att köra den här en gång i veckan som en söndagsrutin, men det är svårt att motivera priset på 150 kronor per mask. Då hade jag nog hellre lagt pengarna på ett återfuktande serum, så som Biotherms Plankton Elixir.

Men jag förstår att den är omtyckt, jag ser ju glowy ut och hade nog inte ångrat ett köp. Verso Deep Hydration Mask känns lite som “kan man så ska man“, och det är ju ett starkt betyg i sig själv.

 

Vill du läsa mer om skönhet? Tryck här!