Louise: 10 av de bästa sminkprodukterna just nu

Artikeln “Louise: 10 av de bästa sminkprodukterna just nu” innehåller annonslänkar

Under sommaren går jag oftast över till en mer lätt bas, skimmer och produkter som är enkla att applicera. Det ska kännas light and airy, alltså motsatsen till ett fullt sminkat ansikte som jag tycker är kul (och nödvändigt, vem försöker jag lura) de kallare månaderna. Förra veckan uppdaterade jag min necessär och här är vad jag anser vara de bästa sminkprodukterna:

Bas

Det är ingen nyhet att jag använder BareMinerals Complexion Rescue CC-kräm (3), den har varit i min prio-necessär de senaste åren. Men istället för att använda min TARTE ShapeTape concealer har jag gått över BareMinerals Complete Coverage Concealer (10), som är lite mindre täckande. Använder den som spot foundation. De områden jag behöver mer täckning, som mindre acne-ärr på kinden, kompletterar jag med MAKETHEMAKEs Squalane Soft Compact Foundation (5) – DÄR snackar vi täckning. Det underlättar att det är ett puder, i och med att jag täcker extra på kinderna – annars måste jag vänta och pudra så mycket innan jag kan lägga min bronzer.

Har jag en väldigt torr dag under ögonen använder jag Glossiers Stretch Concealer (8).

Färger

Mitt bästa tips när det kommer till bronzer, rouge och highlighter är att: skaffa en palett som innehåller alla tre. Jag använder min Ghost Ambient Palette från Hourglass. Just den kombinationen jag har (sex färger) säljs bara runt jul – men det finns så många andra fina alternativ. Deras Ambient Lighting Palette (1) är en magisk kombo, och MAKETHEMAKEs Face Palette (2) är en riktigt bra dupe*  för ett mer överkomligt pris!

När det kommer till ögonbrynen använder jag min ögonbrynspenna från Benefit (9) tillsammans med Xlash Xbrow gel!

*Dupe: ett begrepp som ofta använda i beauty-världen. Förkortning av det engelska ordet duplicate, dubblett på svenska. Man använder oftast ordet när man refererar till en billigare men liknande version av en produkt.

bästa sminkprodukterna

Ögon

Det kommer nog ta många år innan jag byter ut min Ashes to Ashes-ögonskugga från NARS (7), men jag HAR hittat ett väldigt fint komplement. På sommaren älskar jag färgen “bränd rosa”, och kombinationen av NARS ögonskugga och Yves Saint Laurens Satin Eyeshadow i färgen 5 (6) ger precis det.

På ögonfransarna kör jag som vanligt Glossiers Lash Slick Mascara (3), främst för att den är så enkel att tvätta bort på kvällen haha.

Extra…

Jag varvar med MAC Fix + Prime i Goldlite och NYX Dewy Setting Spray. NYX Setting Spray är verkligen ett av de bättre jag provat, gick över till den här från Urban Decays. När jag vill vara riktigt glowy (vilket, lets face it, är varje dag) jag lägger även på MAC Highlighter Face Glaze – den är riktigt magisk. På läpparna lägger jag MAKETHEMAKEs Lip Oil eller valfritt nude lipstick!

*
Vill du läsa mer om skönhet? Tryck här!