3 produkter jag använder för att täcka mina acneärr

Jag har länge haft svårt att hitta produkter som täcker mina acneärr och hyperpigmentering (mörkare fläckar). Antingen fungerar det inte alls alls, eller så täcker produkten fläckarna men bara några timmar innan den röda eller bruna färgen börjar lysa igenom.

Men nu de senaste månaderna har jag faktiskt hittat en bas som verkligen gör jobbet (och inte kräver att jag lägger tio lager)! Ja, ni ser ju före/efter-bilderna ovanför – de är helt oredigerade. Kombinationen av de här produkterna täcker bra och håller hela dagen!

Jag börjar med min BareMinerals Complexion Rescue CC-kräm (big surprise), sen lägger jag sparsamt BareMinerals BareSkin Concealer (alternativt NARS Radiant Concealer eller Glossier Stretch Concealer) runt ögonen, det som är kvar på fingret lägger jag på kinden. Sist lägger jag mitt secret weapon på mitt problemområde, kinden: MAKETHEMAKEs Squalane Soft Compact Foundation. Den täcker verkligen pigmentering och acneärr otroligt bra – och håller länge då den är i puderform. Jag lägger inte den på något annat område, utan använder den som en concealer för att täcka rodnaderna.

And that’s it! Anledningen till att jag älskar min nya rutin är för att jag jobbar med en liten mängd produkter, och täcker bara de områden som faktiskt behöver det. Jag låter till exempel alltid min panna vara, den har en rätt jämn hudton och skippar jag produkter där syns inte mina rynkor lika mycket. Win, win. 

 

 

Andra produkter i bild

 

Vill du läsa mer om skönhet? Tryck här!