Mina favoritprodukter för ett riktigt glow

Den här artikeln innehåller annonslänkar.

Det tog inte lång tid innan min pojkvän lärde sig att “vilket glow du har idag” var den ultimata komplimangen för att få en kyss som svar. Jag är stolt över att jag har lyckats hitta en bra rutin (och produkter) för att lysa upp mitt ansikte, speciellt när resten av min omgivning verkar extra grå (kämpa, våren).

Här kommer mina bästa tips för att skapa en glowy bas!

Basen som ger glow

Innan du gör något annat ska du preppa ditt ansikte med en fuktkräm! Fortsätt sedan med att lägga på alla basprodukter – men tänk på att vara lätt på handen. Bygg upp täckning långsamt för att inte se kakig ut.

Här är min rutin:

För extra “fukt”: Lägg Glossier Future Dew där du vanligtvis lägger din highlighter, det får din hy att se extra återfuktad ut.
CC-kräm: BareMinerals Complexion Rescue CC-kräm (min necessär är aldrig utan den här ❤️). Vill du ha mer täckning rekommenderar jag Armani Silk Foundation eller IT Cosmetics Your Skin But Better.
Ljusa upp: Lägg en concealer med en hållbar finish (du ska inte behöva sätta den med ett puder) under ögonen, till exempel Hourglass Vanish Concealer.
Täck rodnader: Har du blemmor att täcka? Jag älskar Nars Radiant Concealer för finnar!

Medan concealern du har under ögonen bör vara lite ljusare än din foundation, ska concealern du använder för att täcka rodnader vara i samma ton som din foundation (alternativt med en gulare underton för att dölja rodnad). Tänk att du vill kamouflera – inte lägga ett spotlight på dina blemmor.

Färger som förstärker ditt glow

Alla mina favoritsteg finns under “färg” – det är nu vi ska väcka och forma ansiktet!

Rouge: Använd gärna rouge i krämformula, min ABSOLUTA favorit är MACs nya Glow Play Blush i färgen “Please”. Lägg även lite på nästippen och runt näsvingarna för en rosig look.
Contour & highlight: Jag använder Tom Fords Shade & Illumniate Duo för contour och highlight. Eller Hourglass Ambient Palette om jag hellre vill jobba med puder. (Billigare variant: NYX Contour Palettes som är väldigt bra, gillar även deras variant i krämform!)
Extra: För en mer naturlig look: använd din contour eller rouge på dina ögonlock.
Bryn: Glossier Boy Brow eller Benefit Gimme Brow i ögonbrynen, ger båda färg och stadga.
Mascara: Jag använder Glossier Lash Slick mascara eller Lancome Hypnose mascara för med definition runt ögonen.

Highlighters för rent glow

Precis som för contour så använder jag antingen paletten “Shade & Illumniate duo” från Tom Ford eller Hourglass Ambient Palett, beroende på om jag vill använda mig av puder eller inte. Det viktigaste här är att applicera din highlighter på en större yta än vad du kanske är van vid, framförallt när det kommer till dina bryn och kindben. Om du använder en borste: ta en större storlek (mellanstor rouge-borste) och svep lätt över produkten som ett C över dina bryn och kinder, gärna två tre gånger! Håll handen långt ut på borsten, då får du en mjukare applicering eftersom rörelsen i handen blir mjukare. Om du vill använda dina fingrar för att lägga en krämprodukt, använd ditt ringfinger (som är det svagaste av dina fem) och dutta lätt på den på huden.

Områden du vill lägga highlighter på:
– Ögonbryn
– Tinning
– Kindben
– Nästipp
– Ögonvrå
– Cupids bow (mitten ovanför din övre läpp)

 

Vill du läsa mer om skönhet på FORNI så hittar du artiklarna här!