Preppa huden inför sommaren med koreansk hudvård ifrån Beauty of Joseon

Samarbete medNordic Feel

Med koden FORNI får du 10% rabatt på allt ifrån Beauty of Joseon, gäller även nedsatta priser/Beauty Deals. Giltig t.o.m 25/6. 

Det kan inte vara många som har missat senaste trendflugan i hudvårdsvärlden, jag talar såklart om Koreansk hudvård. Vi ser allt fler märken som kommer från Korea och Japan på skönhetsavdelningens hyllor. Deras skönhetsprodukter har snabbt tagit hela skönhet -och hudvårdsvärlden. Sydkorea har en betydande marknad när det kommer till hudvård och kosmetika, vilket till stor del beror på deras kultur och kunnighet om skönhet och kosmetika. Deras hudvårdsprodukter är framtagna med högsta standard med som mål att uppnå ett felfritt utseende och det numera populära uttrycket, ”glashud”.

Jag har varit fascinerad av vad det är med koreansk hudvård som skiljer sig från ”vanliga” västerländska produkter och har även varit nyfiken på att testa och uppleva skillnaden själv. I den här artikeln kommer vi djupdyker i varför koreansk hudvård har blivit så populär över hela världen.

1. Prisvärt

Koreanska hudvårdsprodukter har visat världen att du faktiskt kan köpa kvalitetsprodukter utan att behöva bränna hål i plånboken. Fler människor kan uppleva fördelarna med olika typer av sheet-masks, ansiktsvatten, krämer mm. utan att behöva spendera höga summor pengar. Med hudvård finns fortfarande stigmatiseringen av att billiga produkter är sämre i kvalitet, men tack vara att koreansk hudvård har tagit större plats på marknaden har man spräckt hål på den skrönan.

2. Naturliga ingredienser

En av anledningarna till att koreansk hudvård sticker ut är den höga användningen av naturliga ingredienser. Sydkorea ligger i framkant när det gäller upptäckt och framtagning av olika former av kurer och läkemedel då det har större tillgång till ingredienser som inte ofta används i lika stor omfattning i andra länder.

3. Fokuserar på hälsosam hy

Koreansk hudvård är mycket betonad inom skönhet. Koreanska hudvårdsprodukter har medfört en massiv omvandling inom hudvårds- och makeupindustrin. De försöker hela tiden komma med nya och spännande produkter och de har möjlighet att  upptäcka och utveckla i en takt som gör att som gör andra länder har svårt att hänga med dem. I koreanska kultur hör det även till vanligheten att lära sig vikten av hudvård redan från ung ålder för att säkerställa att huden håller sig frisk och vacker länge. Vanligtvis inkluderar den typiska hudvårdsrutinen rengöring, toning och återfuktning.

4. Variation

Vanligtvis, när du går ut för att köpa en hudvårdsprodukt, finns det produkter för torr hud och fet hud, och det är ungefär det. Med tanke på hur många människor det finns i världen och hur mycket vi skiljer oss från varandra, vi alla har trots allt vår helt egna DNA-uppsättning. Detta gör att marknaden saknar en mängd olika hudvårdsprodukter och kombinationer som matchar varje persons behov och preferenser. Men det är där koreans hudvård kommer in, de erbjuder nämligen produkter i ett bredare utbud av val och kombinationer med hänsyn baserat på din hudtyp och struktur.

Med alla skäl som nämnts ovan och många fler är det ganska tydligt varför koreansk hudvård har blivit populär över hela världen.

Beauty of Joseon

koreansk hudvård

För att själv testa på och uppleva magin med Koreansk hudvård har jag nu under några veckors tid använt mig av några hudprodukter från märket Beauty of Joseon.

Beauty of Joseon är en koreansk hudvårdslinje som bygger på traditionella koreanska ingredienser och har snabbt blivit en favorit bland hudvårdsfantaster. Men, varför är Beauty of Joseon så populärt? Till att börja med kallar de sig för en ren skönhetslinje, vilket innebär att de använder sig av så mycket naturliga ingredienser som möjligt och fullproppar även produkterna med vårdande och främjande ingredienser. Här är några av mina favoriter från Beauty of Joseon:

Beauty of Joseon – Glow Serum

Glow Serum

249 från BEAUTY OF JOSEON
Köp

Jag måste börja med min absoluta favoritprodukt, Glow serumet. Den honungsliknande konsistensen är perfekt för alla hudtyper som behöver återfuktning eftersom den nästan omedelbart sjunker in i huden vid applicering, det vill säga du behöver inte störa dig på dig någon oljig eller klibbig känsla när den sitter på huden. Den funkar bra med andra produkter du väljer att kombinera den och den håller huden återfuktad och glowig hela dagen, definitionen av glashy!

Beauty of Joseon – Relief Sun

Relief Sun

249 kr från BEAUTY OF JOSEON
Köp

Sommaren är här och solskyddet bör vara din bästa vän! För många (även mig) är utmaningen med solskydd att det är ett mellansteg som man ofta hoppar över på grund av lathet eller tidsbrist. Men, det är trots allt det viktigaste steget i hela rutinen då vi alla är medvetna om de skador solen kan gör på vår hud. Det jag snabbt fastnade för med den här solkrämen är konsistensen, den känns som en lotion går lätt att arbetar in i ansiktet, till en början känns huden lite daggvåt, men efter bara någon minut har den snabbt absorberats och lämnat en naturlig glans på huden. Jag uppskattar också när solkrämer med den här typen av finish fungerar sömnlös ihop med resten av sminket. Den ska mjukar upp och slätar ut hudens yta och framförallt inte vara klibbig så att övriga sminkprodukter fastnar eller blir ojämna. Ett extra plus är även att den är doftfri, perfekt för alla oss som inte uppskattar den där klassiska solkräm lukten.

Beauty of Joseon – Green Plum Refreshing Cleanser

Green Plum Refreshing Cleanser

199 kr från BEAUTY OF JOSEON
Köp

Den innehåller en mängd naturliga växtbaserad ingrediens som skonsamt hjälper till att ta bort döda hudceller och orenheter. Jag är ett stort fan av produktens gelformula som man kan massera upp till ett lödder och sedan gnugga in i ansiktet. Något jag ofta upplever med de flesta sminkborttagningar och cleansers är att de lätt torkar ut huden och ofta lämnar huden skör och irriterad. Sen finns de och andra sidan de oljebaserade rengörare där man istället blir onödigt klibbig av. Men med den här produkten får du det perfekta mellantinget – en rengjord, len och mjuk hud.

Här kan ni shoppa hela kollektionen från Beauty of Joseon.

koreansk hudvård

 

Vill ni läsa mer om hudvård, tryck här!