Så tar du bäst hand om dina naturliga lockar

Bild: MJ SNYDER
Innehåller annonslänkar

Efter en period av höst, vinter och kyla mår håret inte sådär bra som det brukar. När det närmar sig vår och sommar är det hög tid att ge håret lite extra kärlek igen. För dig med naturliga lockar – kanske du känner igen dig i känslan av ett torrt och trassligt hår? Vad du behöver och mycket av är FUKT. Vi listar dom bäst recenserade produkterna för dig som vill framhäva dina naturliga friska lockar.

Shampoo och Balsam

Först och främst behöver du se över vad du använder för shampoo och balsam! Det är lätt att bli förvirrad bland alla kategorier man kan välja bland. Framförallt ifall man har till exempel både färgat, lockigt och skadat hår. För dig med naturliga lockar – ska du alltid kolla efter den mest återfuktande varianten eftersom det är fukt, fukt och fukt ditt hår behöver.

Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

289 sek från Kérastase
Köp

Hydrate Duo

699 sek från Kevin Murphy
Köp

Curl Enhancing Duo

395 sek från Morrocanoil
Köp

Lockkräm

För att definiera lockarna så dom blir sådär extra fina kan dom behöva lite hjälp på vägen. Jag personligen har naturliga lockar som är mer trassliga än tydliga och den här typen av produkt har verkligen hjälpt. En curl-cream använder du som vilken leave-in kräm som helst. Dra med fingrarna genom handdukstorkat hår eller krama in krämen i topparna. Fortsätt så långt upp som du vill ha det extra lockigt.

Curlicue Cream

279 sek från Maria Nila
Köp

Curl Defining Cream

218 sek från Morrocanoil
Köp

Curl Creator Cream

143 sek från Björn Axén
Köp

Styling

För att få lockarna att poppa ännu mer kan du ta hjälp av gelé, spray eller kräm i stylingen. Det gäller att lista ut vad som fungerar bäst för ditt hår. Spray hjälper till att hålla lockarna på plats. Gelé håller ned frisset och krämen får lockarna att mjukna. Personligen använder jag mig av alla tre nämnda kategorier och här kommer tre varianter.

Curl Defining Gel

289 sek från Living Proof
Köp

Curl Power

225 sek från REF
Köp

No 6 Bond Smoother

329 sek från Olaplex
Köp

Olja

Att avsluta hårrutinen både efter duschen och stylingen med hårolja är A och O för dig med lockigt hår – iallafall om det går åt det torra hållet. Krama in det i framförallt dom kluvna topparna och våga dig uppför håret litegrann. Man vill inte att det ska se flottigt ut men ofta kan man dra i lite mer än vad man tror!

L’Huile Originale hair oil

326 sek från Kérastase
Köp

Healing Keratin Oil

379 sek från L'anza
Köp

Oi/Oil

179 sek från Davines
Köp

*
Vill du läsa mer från FORNI om skönhet? Klicka här!