SHOPPA ARTIKEL

Årets dofttrend: Så jobbar du med layering

Bildkälla: Charisse Kenion
Artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se produkter

Man har länge pratat om att man vill ha en ”signaturdoft”, men under det senaste året har det tagits till en ny nivå då layering blivit allt vanligare. Det innebär kort och gott att du sprayar olika dofter över varandra direkt på huden. Lager på lager helt enkelt. När du gör det, skapar du en helt egen och unik doft.

Ibland kan vissa göra så att de sprayar en doft fram på halsen och en annan i nacken för att få en hej och en hejdå-doft. Doften du har i nacken brukar då ofta vara lite kaxigare i noterna för att de som går förbi dig ska vilja vända på sig och undra ”vem var det där?”. En annan fördel med layering är att du kan skapa olika personliga dofter efter humör eller tillfälle.

Så gör du

Det finns inga direkta regler i detta, utan du kan egentligen bara köra på. Däremot finns det några bra punkter att utgå från.

Välj enkla dofter

Solifloras kallas parfymer med en tydlig ingrediens. Satsa på sådana för att hålla nere mängden intryck.

Välj lätta dofter

Parfymer med tydliga karaktärer. Tunga dofter kan lätt skära sig i stället för att komplettera varandra.

Lika eller olika

Ett sätt att använda layering är att applicera dofter som knyter samman dem, till exempel en, eller ett par noter. Det andra sättet är att komplettera den med en annorlunda parfym för att få fram någonting nytt. Till exempel en söt och blommig parfym med en mer elegant.

Den tunga doften först

Är en doft tyngre än den andra så spraya alltid på den tyngre doften först för att den inte ska ta över den andra doften.

Håll det till två dofter

Fler än så skapar lätt ett spretig känsla i stället för någonting riktigt fräscht och nytt.

 

✩ Tips på produkt för den som vill börja med doftlayering! ✩

Seven Facets

Seven Facets har designats för att erbjuda en ultimat samling parfymer, särskilt anpassade för att kombinera med varandra. Den innehåller våra sju inledande dofter, som täcker in samtliga doftfamiljer i en unik samlarbox. Varje nyans kan bäras för sig eller kombineras för att skapa din egen signaturdoft.
995 kr från N.C.P. Olfactives
Köp