SHOPPA ARTIKEL

Hyaluronic Acid – syran som inte är en syra

Artikeln innehåller annonslänkar.

Välkommen tillbaka till The Glossary! I denna artikelserie kommer vi att ta oss igenom olika typer av skönhetsbegrepp, skönhetstrender och andra skönhetssnackisar på stan. Tillsammans kommer vi helt enkelt att andas allt som har med skönhet att göra.

Let’s gloss away!

Nu har ni kanske läst rubriken och undrar vad tusan det är jag snackar om. Syran du läser om överallt är inte en syra? Helt riktigt. Namnet är väldigt vilseledande, men Hyaluronsyra är faktiskt ingen syra utan en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen. Den kan bära vatten och fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt. När vi föds är mängden hyaluronsyra i kroppen som störst – begreppet babylen hud, ni vet? Men ålder och exponering för UV-ljus gör att vår naturliga fukt minskar. Lite som att en vindruva skrumpnar i solen och slutligen blir ett russin.

Räddningen för torr hud

Du kanske inte redan visste det, men om du kikar på innehållsförteckningen på dina läppbalsam så innehåller de troligtvis hyaluronsyra. Det är nämligen räddningen för torr hud eftersom att den binder fukt så bra. Men det är inte bara läppbalsamen som innehåller denna fantastiska ingrediens utan den finns även i många krämer och serum. För bästa effekt bör man använda sig av krämer och serum som innehåller hyaluronsyra. Mitt favoritserum kommer från The Ordinary (surprise, surprise!).

Hyaluronic Acid

89 kr från The Ordinary
Köp

Hyaluronic Acid Moisture Cream

239 kr från It's Skin
Köp

Vem behöver hyaluronsyra?

Vem behöver inte? Eftersom att UVB-strålning bryter ned vår naturliga hyaluronsyra kan man tillföra den i sin hudvård istället! Dessutom är den även bra mot läkning av sår och inflammationer. Det är många som tror att de har känslig hy när de faktiskt bara har brist på fukt, vilket i sin tur gör att huden blir känsligare. Det klimatet vi har i Sverige gör att huden blir extra fuktfattig, så vi måste hjälpa den på traven och boosta den ordentligt med fukt nu under vintern.

För extra fukt-boost ❄

Hyaluronic Acid Sheet Mask

29 kr från It's Skin
Köp