14 anledningar till varför du behöver Rose Hip Oil i ditt badrumsskåp

Artikeln innehåller annonslänkar.

*

Hade jag sagt till er för bara några år sedan att olja är lösningen på allt när det kommer till skönhet, hade ni troligtvis inte trott mig. Vi har varit så rädda för olja att det faktum att vi nu är besatta av den nästan är skrattretande. Men likt Amazonas är oljedjungeln tät och det finns hur många olika varianter som helst där ute. Därför ska jag hålla mig kort och ge er den oljan som kommer att förändra ert liv: Rose Hip Oil. Det spelar ingen roll om du har torr eller fet hy, om du har akne eller porslinshy. Denna olja kommer oavsett förutsättningar förändra din hy till det bättre.

Vad är Rose Hip Oil?

Rose hip, nyponros, nyponfröolja, rosehip seed oil – kärt barn har många namn. Inom naturlig hudvård använder man olja från nyponrosens frön och den sägs vara bra för hudens celler. Oljan är även antiinflammatorisk och återskapar ny hud genom sina cellförnyande egenskaper. Den är även känd för att vara förpackad med massor av vitaminer. Dessa är i sin tur ansvariga för korrigeringen av mörka fläckar, fuktighet av torr, kliande hud och minskning av ärr och fina linjer. Det är också värt att nämna att Rose Hip Oil är en källa till Retinsyra som effektivt fungerar för att jämna ut hudton och behandlar hudpigmentering och rosacea – två av de vanligare hudproblemen. Oljan är en så kallad ”torrolja” som absorberas snabbt in i huden och lämnar den utan en fet och kladdig känsla. Här kommer femton användningsområden för denna fantastiska mirakelolja!

1. Ansiktet

Kanske inte någon större förvåning att denna är magisk för ansiktet? Applicera morgon och kväll på fuktig hy för naturligt glow. Har du det minsta ojämn hy kommer den även verka mot detta. Oljan är nämligen bra mot linjer, mörka fläckar, rosacea, akne, torrhet, oljig hy och känslig hy.

2. Läkning av ärr

Innan jag upptäckte Rose Hip Oil så använde jag alltid Bio Oil mot eventuella ärr som uppstått efter tio år med akne. Jag tyckte dock att den ibland täppte till mina porer och att orenheterna kom tillbaka… Därför blev jag helt lyrisk när jag insåg att jag i princip kunde hälla Rose Hip Oil över hela ansiktet utan att några nya finnar dök upp. Snarare kunde jag vakna dagen efter och redan upptäcka hur nattens användande gett resultat! Har du ärr någon annanstans på kroppen funkar den galant även där. Det är nämligen så att de essentiella fettsyrorna i Rose Hip Oils hjälper till att hålla skadad hud återfuktad så att såret kan läka snabbt utan att torka ut och skada huden som omger området. Dess antiinflammatoriska egenskaper bidrar även till att förhindra infektion.

3. Spruckna hälar

Japp! Du läste rätt. Oljans fantastiska förmåga att läka fungerar även där vi har lite tjockare hud. Ibland kan verktyg behövas för att få bort de värsta delarna, men oljan blir ett fint komplement till läkningsprocessen. Använd den varje dag i en vecka och bli golvad av det snabba resultatet!

4. Håret

Till alla med hårtoppar som lätt slits och går av – köp Rose Hip Oil! Använd små mängder och jobba igenom topparna. Det ger en fantastisk glans och tar bort det där frisset man kan ha i längderna. Mer friskt hår åt folket!

5. Torra armbågar

Det kan faktiskt se riktigt ocharmigt ut med torra armbågar. Men det är förståeligt att de blir både mörkare och lite torrare än andra delar av kroppen med tanke på dess utsatta position. Likt hälarna funkar Rose Hip Oil även som magi mot detta, så se till att lägga in denna vana i din kvällsrutin asap!

6. Blanda med din foundation

Att blanda i ett par droppar i din foundation kommer att ändra din look helt. Du får mer glow + naturligare och jämnare resultat. För att inte glömma att nämna hur mycket bättre det är för din hy!
Se hur Sharon Noelle gör i sin sminktutorial här!

7. Ta bort sminket

Är sminkborttagningen slut? Vid det här laget har du förhoppningsvis insett att alla behöver en flaska Rose Hip Oil i badrumsskåpet. I så fall behöver du inte oroa dig! Oljan fungerar nämligen utmärkt till att ta bort sminket med. Eftersom att det är just en olja klarar den all ”long lasting” och vattenfast smink du kan tänkas ha i ansiktet. No problem! Har du dessutom känslig hy kan denna till och med vara bättre mot din hy gentemot den tomma flaskan du använt tidigare.

8. Nagelbanden

Målar du naglarna mycket? Kanske gör du dem till och med på salong? Eller har du bara torra nagelband generellt? För att slippa såriga nagelband som svider – addera någon droppe av oljan till din kvällsrutin!

9. Egen läpp-skrubb

Genom att blanda råsocker och Rose Hip Oil, får du fram en exfolierande och återfuktande skrubb. Perfekt huskur för hemmaspa!

10. Före rakning

Smörj in området med några droppar av oljan innan rakning. Oljan mjukar upp hårstråna och förhindrar därför eventuell irritation rakningen kan medföra. Dessutom kommer oljan göra dig sammetslen efteråt!

11. Mixa med din body lotion

Applicera några droppar av din olja i klicken med body lotion innan du applicerar på kroppen. Detta kommer att ge din hy en extra boost med återfuktning. Perfekt nu i vintertider!

12. Balansera aknebenägen hud

Oljan kommer att hjälpa dig med akne då den hjälper huden att få tillbaka sina naturliga oljor i balans och kommer dessutom hjälpa till med läkningen av både sår och ärr.

13. Åldrande händer

Det sägs att det enda som kan avslöja en kvinnas ålder är hennes händer. Om detta är någonting du vill förhindra kan du enkelt fördröja åldrandet genom att massera in några droppar av oljan på händerna innan du går och lägger dig. Detta kommer att medföra mjukare händer med färre åldersfläckar.

14. Brännskador och solbränna

Som jag nämnt ovan har Rose Hip-oljan en fantastisk läkningsförmåga. Därför är den perfekt att ha med sig i necessären på solsemestern då den hjälper läkningsprocessen på hud som blivit skadad av solen.

 

Här är mina Rose Hip-favoriter! ★

Rose Hip Seed Oil

129 kr från The Ordinary
Köp

Rosehip Oil

119 kr från Loelle
Köp

Rosehip Oil

117 kr från Sukin
Köp

Hydrogel Rosehip Oil Mask

89 kr från Kiss New York
Köp